warzywa - brokuł,kalafior,marchewka - from Biedronka x 2 wrzuciłem do woka,od czasu do czasu mieszając,żeby zmiękły ale nie za bardzo. W międzyczasie polędwiczki pokroiłem w małe i co ważne !cienkie plasterki (w sumie było tego koło 1,3kg). pokrojone polędwiczki do naczynia i doprawiam tylko pieprzem i czosnkiem granulowanym. Jak już warzywa są ok,idą na bok,do tego samego woka wylądowały 4 cebulki szarlotki i chwilę później 4 duże ząbki czosnku pokrojone w plasterki na odrobinie masła. Jak się zeszkliło wrzuciłem jeszcze trochę masła i mięso,a wok został przykryty przykrywką na ok. 10 minut,od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie pokrywka na bok,dodałem trochę sosu sojowego,wymieszałem i jeszcze z 5 minut na ogniu. Potem mięso trzeba wymieszać z warzywami - jak jest jeszcze miejsce w woku to lepiej wrzucić warzywa do mięsa. I to tyle. wchodzi z ryżem,ziemniakami,jak również solo
...
Napisał(a)
polędwiczki w sosie sojowym z warzywami
warzywa - brokuł,kalafior,marchewka - from Biedronka x 2 wrzuciłem do woka,od czasu do czasu mieszając,żeby zmiękły ale nie za bardzo. W międzyczasie polędwiczki pokroiłem w małe i co ważne !cienkie plasterki (w sumie było tego koło 1,3kg). pokrojone polędwiczki do naczynia i doprawiam tylko pieprzem i czosnkiem granulowanym. Jak już warzywa są ok,idą na bok,do tego samego woka wylądowały 4 cebulki szarlotki i chwilę później 4 duże ząbki czosnku pokrojone w plasterki na odrobinie masła. Jak się zeszkliło wrzuciłem jeszcze trochę masła i mięso,a wok został przykryty przykrywką na ok. 10 minut,od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie pokrywka na bok,dodałem trochę sosu sojowego,wymieszałem i jeszcze z 5 minut na ogniu. Potem mięso trzeba wymieszać z warzywami - jak jest jeszcze miejsce w woku to lepiej wrzucić warzywa do mięsa. I to tyle. wchodzi z ryżem,ziemniakami,jak również solo
warzywa - brokuł,kalafior,marchewka - from Biedronka x 2 wrzuciłem do woka,od czasu do czasu mieszając,żeby zmiękły ale nie za bardzo. W międzyczasie polędwiczki pokroiłem w małe i co ważne !cienkie plasterki (w sumie było tego koło 1,3kg). pokrojone polędwiczki do naczynia i doprawiam tylko pieprzem i czosnkiem granulowanym. Jak już warzywa są ok,idą na bok,do tego samego woka wylądowały 4 cebulki szarlotki i chwilę później 4 duże ząbki czosnku pokrojone w plasterki na odrobinie masła. Jak się zeszkliło wrzuciłem jeszcze trochę masła i mięso,a wok został przykryty przykrywką na ok. 10 minut,od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie pokrywka na bok,dodałem trochę sosu sojowego,wymieszałem i jeszcze z 5 minut na ogniu. Potem mięso trzeba wymieszać z warzywami - jak jest jeszcze miejsce w woku to lepiej wrzucić warzywa do mięsa. I to tyle. wchodzi z ryżem,ziemniakami,jak również solo
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
a dzisiaj w ramach wolnych mocy przerobowych popełniłem coś takiego
klopsiki drobiowe z pieczarkami
jakieś 2,5 kg cyca zmieliłem,dodałem do tego ok.700g pieczarek ,startych na takiej piekielnej maszynie jak poniżej,co by było szybciej(i usmażone bez niczego na głębokiej patelni, żeby się wody pozbyć), do tego 2 duże cebule zblendowane na papkę ,5 ząbków czosnku wyciśniętych przez praskę, przyprawy wg uznania - ja dałem pieprz,paprykę ostrą,zioła prowansalskie,bazylię i przyprawę do kury - kurczaka złocistego z kamisa, można dać paprykę świeżą posiekaną w kostkę,koperek,itd... odstawiłem na ok. 40 minut żeby przeszło wszystko ,polepiłem kulki o wadze mniej więcej 100 gram, i do parowara na 35 minet już 3 pochłonąłem
klopsiki drobiowe z pieczarkami
jakieś 2,5 kg cyca zmieliłem,dodałem do tego ok.700g pieczarek ,startych na takiej piekielnej maszynie jak poniżej,co by było szybciej(i usmażone bez niczego na głębokiej patelni, żeby się wody pozbyć), do tego 2 duże cebule zblendowane na papkę ,5 ząbków czosnku wyciśniętych przez praskę, przyprawy wg uznania - ja dałem pieprz,paprykę ostrą,zioła prowansalskie,bazylię i przyprawę do kury - kurczaka złocistego z kamisa, można dać paprykę świeżą posiekaną w kostkę,koperek,itd... odstawiłem na ok. 40 minut żeby przeszło wszystko ,polepiłem kulki o wadze mniej więcej 100 gram, i do parowara na 35 minet już 3 pochłonąłem
...
Napisał(a)
Zapiekanka z ziemniakow i fileta w piekarniku
Skladniki:
440g ziemniakow
200g fileta
pol czerwonej papryki, zielonej
pol cebuli bialej/czerwonej
1 - 1.5 pomidora
1-2 jaja
bazylia, oregano, pieprz, sól
+ ulubione przyprawy do mięsa
Przygotowanie:
Sos/farsz:
Pomidora blendujemy, dodajemy jajka, bazylie oregano, mieszamy wszystko, mozna tez dodac 1-2 zabki czosnku jak ktos bardzo lubi. Odstawiamy do lodowki na 15 min.
-Ziemniaki kroimy, na niezbyt duze i niezbyt małe kwadraciki, mogą być takie plastry, nawet będzie lepiej. PODGOTOWUJEMY, nie gotujemy do konca.
-Mięso kroimy na male kawałeczki, moga być takie paski, smazymy, odstawiamy na bok
- papryki i cebule kroimy na drobne kawalki
Wszystko układamy rządkami w naczyniu ZAROODPORNYM:
Ziemniaki, potem mieso, papryka, cebula itp itd...
Calosc dokladnie zalewamy farszem, jak zgęstnieje w lodówce mozna dolac ociupinke wody by go rozcieńczyć.
Pieczemy ok 40-50min na 180st z termoobiegiem
na ostatnie 10-15 min mozna zdjąć pokrywe z naczynia by sie ladnie od gory wszystko przyrumieniło
Danie LOW FAT. Mega dobre, mega zapycha
Smacznego!
Zmieniony przez - Hekade w dniu 2014-08-03 00:11:43
Skladniki:
440g ziemniakow
200g fileta
pol czerwonej papryki, zielonej
pol cebuli bialej/czerwonej
1 - 1.5 pomidora
1-2 jaja
bazylia, oregano, pieprz, sól
+ ulubione przyprawy do mięsa
Przygotowanie:
Sos/farsz:
Pomidora blendujemy, dodajemy jajka, bazylie oregano, mieszamy wszystko, mozna tez dodac 1-2 zabki czosnku jak ktos bardzo lubi. Odstawiamy do lodowki na 15 min.
-Ziemniaki kroimy, na niezbyt duze i niezbyt małe kwadraciki, mogą być takie plastry, nawet będzie lepiej. PODGOTOWUJEMY, nie gotujemy do konca.
-Mięso kroimy na male kawałeczki, moga być takie paski, smazymy, odstawiamy na bok
- papryki i cebule kroimy na drobne kawalki
Wszystko układamy rządkami w naczyniu ZAROODPORNYM:
Ziemniaki, potem mieso, papryka, cebula itp itd...
Calosc dokladnie zalewamy farszem, jak zgęstnieje w lodówce mozna dolac ociupinke wody by go rozcieńczyć.
Pieczemy ok 40-50min na 180st z termoobiegiem
na ostatnie 10-15 min mozna zdjąć pokrywe z naczynia by sie ladnie od gory wszystko przyrumieniło
Danie LOW FAT. Mega dobre, mega zapycha
Smacznego!
Zmieniony przez - Hekade w dniu 2014-08-03 00:11:43
...
Napisał(a)
jutro robię, ale rzucę troche mozzareli na góre :D
Przygotowania 2016. Hi-Tec Nutrition !
http://www.sfd.pl/Patryk_Gimiński__Czas_się_pokazać__2016.-t1090758.html
...
Napisał(a)
z mozzarellą bedzie tez piękna opcja, tak samo ser żolty sie nada jak ktos sobie moze pozwolic na takie pysznosci
...
Napisał(a)
Ryż z miesem po Hawajsku:
Skladniki:
1.4papryki czerownej, moze byc tez zielona
cala cebula biała
100g ryzu
250g fileta
curry
ulubiona przyprawa do fileta
sól,pieprz
*moze byc tez fasola czerwona i kukurydza
przygotowanie:
ryż gotujemy, po ugotowaniu odsawiamy na bok (nie rozgotowywać! polecam paraboled)
Mieso z pozostałymi składniki smażymy, jak już bedzie usmażone, dodajemy na patelnie ryż, całość zalewamy 3/4 szklanki wody, dajemy spoooro curry, dodajemy pieprz, sól i wszystko mieszamy. Nie przykyrwać pokrywą patelni bo chodzi o to by woda szybko wyparowała. Mieszamy caly czas, do momentu kiedy wody bedzie b.mało i wtedy juz mozna wyjsc i jesc
Smacznego!
Zmieniony przez - Hekade w dniu 2014-08-07 09:31:58
Skladniki:
1.4papryki czerownej, moze byc tez zielona
cala cebula biała
100g ryzu
250g fileta
curry
ulubiona przyprawa do fileta
sól,pieprz
*moze byc tez fasola czerwona i kukurydza
przygotowanie:
ryż gotujemy, po ugotowaniu odsawiamy na bok (nie rozgotowywać! polecam paraboled)
Mieso z pozostałymi składniki smażymy, jak już bedzie usmażone, dodajemy na patelnie ryż, całość zalewamy 3/4 szklanki wody, dajemy spoooro curry, dodajemy pieprz, sól i wszystko mieszamy. Nie przykyrwać pokrywą patelni bo chodzi o to by woda szybko wyparowała. Mieszamy caly czas, do momentu kiedy wody bedzie b.mało i wtedy juz mozna wyjsc i jesc
Smacznego!
Zmieniony przez - Hekade w dniu 2014-08-07 09:31:58
Poprzedni temat
Rehabilitacja po złamaniu kości
Następny temat
BJJ + siłownia, jaka suplementacja?
Polecane artykuły