...
Napisał(a)
wrzucam obiecany przepis
pierś kury (620 gram) pokroiłem w kostkę, przyprawiłem przyprawą Kamisa Kurczak złocisty, do tego zioła prowansalskie, troszkę curry, sól czosnkowa - co kto lubi,ja akurat w/w kombinację często stosuję. Dobrze jest,jak mięso trochę poleży tak doprawione. W międzyczasie ugotowałem prawie całą paczkę brokuł - paczka ma 450gram,myśle że ok 350 gram było,do gotowania sprasowany ząbek czosnku - lepszy smak. Wody nie soliłem. Brokuły gotowałem do chwili aż były miękkie,czyli ok 4-5 minut dłużej niż zalecane 9 minut. następnie odcedziłem je,wystawiłem na balkon żeby szybciej wystygły - na jakies 5 minut, po czym do blendera do tego szczypta soli i pieprzu i jogurt naturalny duże opakowanie i zmieszałem wszystko. Postał taki sos o konsystencji kupy Potem kura na patelnię,bez oleju,może być na pamie. Jak już kura jest usmażona dodajemy nasz sos do zagrzania,mięso fajnie przejdzie smakiem. Na drugiej patelni podpiekłem parę garści słonecznika łuskanego,nadaje on super smaczek jako posypka
Jak widać użyłem makaronu razowego typu rurki,ale może być ryż,kasza gryczana... co kto lubi.Może to wszystko nie wygląda,ale za to świetnie smakuje.
Smacznego
pierś kury (620 gram) pokroiłem w kostkę, przyprawiłem przyprawą Kamisa Kurczak złocisty, do tego zioła prowansalskie, troszkę curry, sól czosnkowa - co kto lubi,ja akurat w/w kombinację często stosuję. Dobrze jest,jak mięso trochę poleży tak doprawione. W międzyczasie ugotowałem prawie całą paczkę brokuł - paczka ma 450gram,myśle że ok 350 gram było,do gotowania sprasowany ząbek czosnku - lepszy smak. Wody nie soliłem. Brokuły gotowałem do chwili aż były miękkie,czyli ok 4-5 minut dłużej niż zalecane 9 minut. następnie odcedziłem je,wystawiłem na balkon żeby szybciej wystygły - na jakies 5 minut, po czym do blendera do tego szczypta soli i pieprzu i jogurt naturalny duże opakowanie i zmieszałem wszystko. Postał taki sos o konsystencji kupy Potem kura na patelnię,bez oleju,może być na pamie. Jak już kura jest usmażona dodajemy nasz sos do zagrzania,mięso fajnie przejdzie smakiem. Na drugiej patelni podpiekłem parę garści słonecznika łuskanego,nadaje on super smaczek jako posypka
Jak widać użyłem makaronu razowego typu rurki,ale może być ryż,kasza gryczana... co kto lubi.Może to wszystko nie wygląda,ale za to świetnie smakuje.
Smacznego
...
Napisał(a)
Gdzie Ty te steki t-bone kupujesz alexus?
Zmieniony przez - bebz w dniu 2013-11-21 17:52:54
Zmieniony przez - bebz w dniu 2013-11-21 17:52:54
<<ICI LA LUNE>>
...
Napisał(a)
a tu Cię zaskoczę Sly, w Lidlu w ogóle nie kupuję mięsa jakoś mi nie podchodzi. T-bone kupuję u siebie na osiedlu w ABC, jest super zaopatrzony dział mięsny,za ladą gdzie babki sprzedają jest witryna i widać jak rzeźnik rozbiera mięso,wszystko zawsze świeże. ps. dział z piwem też jest super zaopatrzony,czasem kupię sobie jakieś regionalne piwko,o wiele lepszy smak niż te z dużych koncernów
...
Napisał(a)
a to przepraszam, myslalem ze w Lidlu bo sam jakis czas temu kupilem i to wlasnie przez forum, bo gdzies tutaj wyczytalem ze sa tam wlasnie takie do kupienia.
...
Napisał(a)
ja szczerze powiem, że w Lidlu nigdy nawet T-bone'a nie widziałem,mają zdaje się wołowine z Beefmastera w 2 odmianach,ale cena kosmos
Poprzedni temat
Rehabilitacja po złamaniu kości
Następny temat
BJJ + siłownia, jaka suplementacja?
Polecane artykuły