Danie dobre przy dietach nieskowęglowodanowych
Skład:
- 1000g chudego twarogu
- 8-10 żółtek
- 80g WPC waniliowego lub biała czekolada
- 500g chudego mleka lub wody
- budyń bez cukru u mnie truskawkowy ale smak może być dowolny
- słodzik (według uznania)
Przygotowanie:
Twaróg mielimy przynajmniej dwukrotnie, dodajemy WPC i dokładnie mieszamy. Mamy mieć gładką, jedwabistą masę.
Budyń przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Hardkorowcy mogą zastąpić mleko wodą ale uważam, że to nie jest potrzebne, co pokaże też rozkład b/w/t.
Żółtka ucieramy ze słodzikiem na kogel mogel.
Podajemy jak na zdjęciu
Wartości odżywcze całości:
kcal: 2053
B: 307g
W: 59g
T: 64g
Z podanych ilości wychodzi 5 solidnych porcji, zatem wartości odżywcze jednej wyglądają tak:
kcal: 411
B: 61g
W: 12g
T: 13g
SMACZNEGO
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html
Mój dziennik:
http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html