...
czy samo białko z jajka jest równie niezdrowe co całe jajko ? Pytam dla tego bo podobno jedząc co dziennie jajka to jest to niezdrowe, po za tym w żółtku jest duża zawartość tłuszczu, przechodząc do setna pytania chodzi mi o to czy jak będę jadł samo białko z jaja gotowanego to czy mi to nie zaszkodzi ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Surowe jaja wrzucam do koktajlu ktory robie jak musze zjesc a wychodze z domu i odkad jem ten koktajl na szczescie ani razu salmonelli nie mialem (pfu pfu pfu zeby mnie teraz nie dopadla) ale wlasnie zastanwia mnie to co w pkt. 2 i 3 napisales. Chyba bede musial wymyslic jakies inne danie na wynos
...
Napisał(a)
ja od 2 lat codziennie jadam 3 surowe jajka w koktajlu ktory sam robie zamiast gainera i ani nigdy sie nie zatrulem ani zle sie nie czuje
...
Napisał(a)
jak masz problem z cholesterolem to żółtka możesz wywalić a same białko nie jest ,,niezdrowe''
,,Gdy znasz niebo i ziemię, zwycięstwo jest niewyczerpane."
...
Napisał(a)
jesli jestes aktywny chodzisz na silwonie i masz dobra diete to raczej nie masz co sie obawiac cholesterolu :)
...
Napisał(a)
zawsze mozesz isc do sekarza zeby zrobili ci pomiar cholesterolu i potem idz jeszcze raz po np miesiacu zobaczysz czy masz gorsze wyniki :)
...
Napisał(a)
poczytaj o jajach na forum, wujek je mało jajek a ma problemy z cholesterolem, ten problem się nie bierze od jajek
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
różne są teorie na temat jajek, ale podchodziłabym do nich z sceptycznie.. jeśli masz zbyt wysoki cholesterol to lepiej same białko, ale jeśli nie to nie widzę przeciwwskazań do wyrzucania z diety żółtek..
Zmieniony przez - exiables w dniu 2014-04-19 13:35:53
Zmieniony przez - exiables w dniu 2014-04-19 13:35:53
wszystko w Twoich rękach!
...
Napisał(a)
cholesterol w pokarmach nie występuje w złej i dobrej postaci , dobiero w organizmie , jajka sa zdrowe.
...
Napisał(a)
Ktoś jeszcze wierzy w ten mit?! Podam Ci przykład mojego klienta. Trafił do mnie ze znacznie podwyższonym LDL (175). Do diety włączyłem mu 6 całych jajek sadzonych dziennie (żółtko lekko ścięte). Po 6 tygodniach LDL obniżył się do 97. Cud? Nie! Jak mówią amerykanie: Yeah! It's science, bitch! Otóż żółtko jaja zawiera spore ilości omega 3 i lecetyny, które mają zbawienny wpływ na gospodarkę lipidową organizmu. Skąd zatem wziął się mit. Otóż przeprowadzono badania w latach 70-tych, iż Ci którzy jedli jajka mieli podwyższony poziom LDL i powiązano to z zawałami, udarami etc. Problem tkwił w tym, że spożywający owe jajka jedli mnóstwo oczyszczonej mąki pszenicznej i kukurydzianej, które wywalają homocysteinę pod niebiosa. Podwyższony cholesterol to tylko WYNIK dużej zawartości homocysteiny we krwi. Niestety, do dziś większość lekarzy wykazuje się ogromną ignorancją w tej kwestii, przepisując na ślepo statyny, które robią z mężczyzn sflaczałych impotentów. Jako źródło tłuszczu w diecie, śmiało mogę polecić żółtka jaj.
Polecane artykuły