SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ważenie produktów

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1926

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 241
Z ryżem jet tak jak napisaliście. Pęcznieje bo woda wsiąka. Zaś w 100 gr miesa masz ok. 20gr białka, tak? Gdy je przyrządzisz waga zmniejsza się do 70gr, tak? a więc białka będzie 30% mniej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 179 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7648
to tylko woda z kuraka wylatuje : D i dlatego wazy 70g, przeciez makro sie nie zmienia : p , wszystko jest takie same jak przy 100g kuraka ; )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 67 Napisanych postów 4463 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 78211
Kiljann to zrób test. 100 gram surowego kurczaka ugotuj, a drugie 100 gram usmaż. Potem porównaj wagi po obróbce i wyciągnij wniosek na temat ilości białka w obu porcjach.

Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 241
Poskramiacz tłuszczu - uważam, że waga będzie podobna- i tu się skurczy i i tu.
Misi0o - skoro jesteś pewny, to po co zakładasz temat i pytasz?
Mam jeszcze pytanie do dudee i poskramiacza tłuszczu - w 100gr surowego miesa jest ok 20gr białka, tak? Po przyrządzeniu go waga wynosi ok. 70gr, czy wówczas białko dalej pozostaje na poziomie ok. 20gr?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 183 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14622
dudee mądrze gada
Kiljann
z twojego punktu widzenia np bierzesz ryż 100g gotujesz i jakimś cudem zwiększasz ilość białka i węgli? wtf bo nie czaje


Zmieniony przez - vanguma w dniu 2014-03-23 15:14:28
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 241
Ryż był podany tylko dla przykładu. Zostało już wyjaśnione że pęcznieje bo nabiera wody. Zatem wartości się nie zmieniają.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 241
Czyli mając w 100gr miesa surowego ok. 20gr białka, rozumiem że w 100gr miesa przyrządzonego jest ok. 30gr białka?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Nie ma ubytków w mięsie. To tyczy się każdego produktu.
Temat został wyczerpany.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 241
Ok dzięki za wyjaśnienie. Cały czas myślałem, ze jest inaczej i patrzyłem na wagę mięsa po przyrządzeniu. Czyli spożywałem za dużo białka o 30% z samego mięsa w stosunku do mojego zapotrzebowania.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 179 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7648
Misi0o - skoro jesteś pewny, to po co zakładasz temat i pytasz?

Bo dudee mi wyjasnił i w między czasie przeczytałem pare tematow :P, Kiljann no ja tak samo robilem, no trudno czlowiek uczy sie na bledach :D, co nie zmienia faktu ze sie ciesze ;d bo wiecej kuraka mi zostanie i na dluzej ;p
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Brzydka warstwa galaretki :P

Następny temat

Redukcja - pozostaje tylko dieta i marsz - po operacji kręgosłupa

WHEY premium