Mam 22 lata i trenuję już 3 lata. Pierwsze 1,5 roku na siłowni, potem z braku czasu i funduszy w domowym zaciszu na wystarczającym sprzęcie (ławeczka uniwersalna, 2 gryfy krótkie + 1 gryf długi oraz obciążenie na talerzach łącznie 55 kg, drążek). Teraz na nowo wybieram się na siłownię i chciałbym skonsultować z Wami moją dietę. Najpierw ogólnie opiszę mój plan treningowy:
PONIEDZIAŁEK – godz. 20.30 – Plecy + Biceps
WTOREK – godz. 9.30 – aeroby (bieganie 25 min + trening interwałowy); godz. 22.00 – Brzuch
ŚRODA – godz. 20.30 – Barki, Przedramię
CZWARTEK – godz. 9.30 – aeroby (bieganie 25 min + trening interwałowy); godz. 22.00 – Brzuch
PIĄTEK – godz. 20.30 – Klata, Triceps
SOBOTA – godz. 11.30 – Nogi; godz. 22.30 – Brzuch
NIEDZIELA – godz. 21.30 – aeroby (bieganie 25 min + trening interwałowy)
Moja dieta miałaby wyglądać następująco:
Poniedziałek, Środa, Piątek:
I POSIŁEK – godz. 9.30 – 80g płatków owsianych + 20g suszonych owoców zalanych 400 ml mleka, 1 duża kromka chleba z dużym okładem serka wiejskiego (ok. 35g)
II POSIŁEK – godz. 12.30 – 50g białego ryżu + 1 jajko kurze całe
III POSIŁEK – godz. 14.30 – Obiad, czyli to różnie.
IV POSIŁEK – godz. 16.30 – 50g białego ryżu + 1 jajko kurze całe
V POSIŁEK – godz. 19.00 – Kolacja, czyli też różnie. Głownie kanapeczki z szynką
VI POSIŁEK – godz. 22.30 – 200g twarogu chudego zmiksowane z 250 ml mleka
We Wtorek i Czwartek I POSIŁEK przesunięty jest na godz. 10.30, a w Sobotę na 9.00. W Niedzielę VI posiłek o godz. 23.30.
Czy moja dieta jest wystarczająca? Co dodać, co usunąć lub co zamienić?
Moim celem jest zwiększenie masy mięśniowej przy jednoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej i wyrobieniu brzucha.
Pozdrawiam!