...
Napisał(a)
Czy to prawda " Nadmiar wielonienasyconych kwasów omega-6 zwiększa ryzyko nowotworów i schorzeń neurologicznych, dlatego olej słonecznikowy, kukurydziany, sojowy, z pestek winogron najlepiej wyeliminować z diety. Oleje bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe bardzo łatwo się utleniają. W dodatku szkodliwe produkty utlenienia nie są rozpoznawane przez nasze zmysły smaku i zapachu. Okres przydatności do spożycia nie jest gwarancją bezpieczeństwa zdrowotnego olejów"?.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
wysokie spozycie omega6 wiąże sie z wieloma problemami zdrowotnymi, a kwasy te znajdują sie w wielu produktach spozywczych. wspomniane przez ciebie oleje nie nadają sie w ogole do diety, rowniez slonecznik, orzechy ziemne. zadbaj o spozycie omega3. powyzsze oleje w procesie smazenia, mozesz z powodzeniem zastąpic maslem, olejem kokosowym, smalcem
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
Dlatego tak ważna jest odowiednia proporcja omega 3 względem omega 6
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły