Gulasz
Skład:
-odtłuszczona szynka wieprzowa (może być wołowina): 500g
-cebula: ok 200g (2 szt.)
-pieczarki: ok 150g
-czosnek: 5-6 ząbków
-koncentrat pomidorowy: ok 20g (łyżka stołowa)
-przyprawy: sól, pieprz, oregano
Przygotowanie:
Mięso umyć, pokroić w niewielką kostkę, przyprawić czosnkiem, pieprzem i oregano, polać niewielką ilością oliwy z oliwek i wstawić do lodówki na min. 2 godziny.
Po tym czasie podsmażyć i posolić. Dolać odrobinę wody, koncentrat i dusić pod przykryciem.
Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w kostkę i podsmażyć. Dodać do mięsa i dalej dusić. W razie potrzeby dosolić i doprawić pieprzem.
Placek ryżowy
Skład:
-ryż brązowy: 100g (torebka)
-płatki owsiane górskie: 50g
-jajka: 2 sztuki
-mleko: ok 100ml (można zastąpić wodą)
-przyprawy: sól, kurkuma
Przygotowanie:
Ryż gotujemy z odrobiną kurkumy, przelewamy zimną wodą. Płatki owsiane mielimy na mąkę, którą dosypujemy do ryżu. Wbijamy jajka i wlewamy mleko, następnie całość miksujemy na papkę o konsystencji gęstego jogurtu.
Wlewamy do niedużej formy i wstawiamy do piekarnika, rozgrzanego do 180 stopni na ok 15 minut.
Wartości odżywcze
Gulasz:
kcal: 802
B: 106g
W: 10g
T: 37g
Placek:
kcal: 731
B: 30g
W: 116g
T: 17g
SMACZNEGO
Składniki wszystkie:
Składniki na placek ryżowy:
Gulasz - przygotowanie:
Placek ryżowy - przed pieczeniem:
Gotowe danie
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html
Mój dziennik:
http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html