SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Placek ryżowy po zbójnicku by KruQ

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6311

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 391 Napisanych postów 9626 Wiek 44 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 133315
Placek ryżowy po zbójnicku

Gulasz

Skład:
-odtłuszczona szynka wieprzowa (może być wołowina): 500g
-cebula: ok 200g (2 szt.)
-pieczarki: ok 150g
-czosnek: 5-6 ząbków
-koncentrat pomidorowy: ok 20g (łyżka stołowa)
-przyprawy: sól, pieprz, oregano

Przygotowanie:
Mięso umyć, pokroić w niewielką kostkę, przyprawić czosnkiem, pieprzem i oregano, polać niewielką ilością oliwy z oliwek i wstawić do lodówki na min. 2 godziny.
Po tym czasie podsmażyć i posolić. Dolać odrobinę wody, koncentrat i dusić pod przykryciem.
Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w kostkę i podsmażyć. Dodać do mięsa i dalej dusić. W razie potrzeby dosolić i doprawić pieprzem.


Placek ryżowy

Skład:
-ryż brązowy: 100g (torebka)
-płatki owsiane górskie: 50g
-jajka: 2 sztuki
-mleko: ok 100ml (można zastąpić wodą)
-przyprawy: sól, kurkuma

Przygotowanie:
Ryż gotujemy z odrobiną kurkumy, przelewamy zimną wodą. Płatki owsiane mielimy na mąkę, którą dosypujemy do ryżu. Wbijamy jajka i wlewamy mleko, następnie całość miksujemy na papkę o konsystencji gęstego jogurtu.
Wlewamy do niedużej formy i wstawiamy do piekarnika, rozgrzanego do 180 stopni na ok 15 minut.


Wartości odżywcze

Gulasz:
kcal: 802
B: 106g
W: 10g
T: 37g

Placek:
kcal: 731
B: 30g
W: 116g
T: 17g

SMACZNEGO


Składniki wszystkie:






Składniki na placek ryżowy:







Gulasz - przygotowanie:






Placek ryżowy - przed pieczeniem:






Gotowe danie



Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia

ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html

Mój dziennik:

http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 63348 Napisanych postów 324263 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1542646
super przepis sog
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 389 Wiek 9 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 83124
Rzeczywiście ciekawe wykonanie, dla mnie to spore urozmaicenie, bo na co dzień jadam raczej drób. Jak skombinuje sobie coś do miksowania to podziałam.

Zmieniony przez - bryan123 w dniu 2013-11-19 00:22:50

"If I advance, follow me. If I stop, urge me on. If I retreat, kill me."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 391 Napisanych postów 9626 Wiek 44 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 133315
Płatki można rozetrzeć na mąkę, np w moździerzu a resztę po prostu wymieszać łyżką

Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia

ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html

Mój dziennik:

http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 8090 Napisanych postów 4850 Wiek 41 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 15469
fajny pomysł na ryż
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 391 Napisanych postów 9626 Wiek 44 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 133315
Dzięki Zawsze to jakaś odmiana od wersji po prostu rozsypanej na talerzu obok piersi z kurczaka

Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia

ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html

Mój dziennik:

http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 6363 Wiek 44 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 139662
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Wiek 25 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 310
wartosci odzywcze jakie podales sa na porcje czy calosciowo ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 391 Napisanych postów 9626 Wiek 44 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 133315
Hmm... no dla mnie to właśnie była porcja

Wartości są podane całościowo, więc jak na raz zjesz np tylko połowę placka z połową gulaszu to trzeba wszystko podzielić na 2.

Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia

ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html

Mój dziennik:

http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 11 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 693
A daloby rade po prostu zmiksowac ryz suchy z platkami(na make) i pozniej dodac mleko jaja zmiksowac i upiec czy nie wyjdzie ? :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 391 Napisanych postów 9626 Wiek 44 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 133315
Suchy w sensie wysuszony po ugotowaniu czy surowy?

Zmieniony przez - KruQ w dniu 2014-01-05 22:02:07

Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia

ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html

Mój dziennik:

http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

hamburgery wołowe

Następny temat

PENNE Z ŁOSOSIEM

Water