...
Napisał(a)
smakowało jak zwykle wybornie hehe. Stek soczysty,średnio wysmażony,takie lubię najbardziej. Kupiłem w sklepie też tzw. T-bone, to dopiero będzie wyżerka. Na dniach wrzucę foto. Szkoda tylko że tyle kasy kosztuje ten rodzaj mięsa,no ale cóż...jakoś trzeba sobie radzić
...
Napisał(a)
zapiekana owsianka mega, , fajny temat może sam coś nie długo dodam .
...
Napisał(a)
banany w cieście kokosowym
przepis z 3 bananów:
3łyzki mąki
szklanka mleka
1 jajko
2łyżki wiórek kokosowych
łyżeczka cynamonu
łyżeczka cukru waniliowego
wymieszać wszystko do konsystencji gęstej "śmietany"
odstawić na 15 min
banany obtoczyć w cynamonie,nast w cieście i smażyć w głębokim oleju dobrze rozgrzanym ok 7 min
propozycja podania z lodami :)
dla tych którzy nie liczą kalorii ;)
Zmieniony przez - chudyjurek w dniu 2013-08-16 19:26:09
przepis z 3 bananów:
3łyzki mąki
szklanka mleka
1 jajko
2łyżki wiórek kokosowych
łyżeczka cynamonu
łyżeczka cukru waniliowego
wymieszać wszystko do konsystencji gęstej "śmietany"
odstawić na 15 min
banany obtoczyć w cynamonie,nast w cieście i smażyć w głębokim oleju dobrze rozgrzanym ok 7 min
propozycja podania z lodami :)
dla tych którzy nie liczą kalorii ;)
Zmieniony przez - chudyjurek w dniu 2013-08-16 19:26:09
...
Napisał(a)
heh poradzicie sobie bo co to za sztuka zrobić coś na wzór gęściejszego ciasta naleśnikowego ;p a że ja lubię połączenie np ciepłej szarlotki z lodami wiec i banany w cieście kokosowym świetnie się spisały ;)
...
Napisał(a)
ostatnio obiecałem wrzucić przepis na steka T-bone,słowa dotrzymuję :)
a więc tak:
zostały kupione 2 steki T-bone, każdy ważył troszkę ponad 400 gram. Do przyprawienia poszło:
- parę łyżek stołowych wina czerwonego - sort z biedry - mają dobre wina wbrew pozorom
- kilkanaście kropel sosu sojowego,
- kilka kropel oliwy z oliwek,
- pieprz,
- 2 duże , wyciśnięte na prasce ząbki czosnku
wszystko ze sobą zmieszałem,przesmarowałem mięso. Tak zmacerowane do lodówki na kilka godzinek. Mięsa nie solić pod żadnym pozorem,bo będzie zelówa...
na zwykłej patelni niewielka ilość oliwy z oliwek,mega trzeba rozgrzać i mięso na ogień - około 7 minut na stronę,żeby było średnio wypieczone. Chyba wyszło,jak na razie lepszego w życiu nie jadłem Mega soczyste,co widać na załączonej focie,idealnie kruche, sporo też zależy od jakości mięcha,bo to akurat było chudziutkie,żadnych zrostów, itp.
do mięsa poszły ziemniaczki zapiekane z cebulką a co tam,jak szaleć to szaleć. Najedzony na maxa
POLECAM!!
a więc tak:
zostały kupione 2 steki T-bone, każdy ważył troszkę ponad 400 gram. Do przyprawienia poszło:
- parę łyżek stołowych wina czerwonego - sort z biedry - mają dobre wina wbrew pozorom
- kilkanaście kropel sosu sojowego,
- kilka kropel oliwy z oliwek,
- pieprz,
- 2 duże , wyciśnięte na prasce ząbki czosnku
wszystko ze sobą zmieszałem,przesmarowałem mięso. Tak zmacerowane do lodówki na kilka godzinek. Mięsa nie solić pod żadnym pozorem,bo będzie zelówa...
na zwykłej patelni niewielka ilość oliwy z oliwek,mega trzeba rozgrzać i mięso na ogień - około 7 minut na stronę,żeby było średnio wypieczone. Chyba wyszło,jak na razie lepszego w życiu nie jadłem Mega soczyste,co widać na załączonej focie,idealnie kruche, sporo też zależy od jakości mięcha,bo to akurat było chudziutkie,żadnych zrostów, itp.
do mięsa poszły ziemniaczki zapiekane z cebulką a co tam,jak szaleć to szaleć. Najedzony na maxa
POLECAM!!
...
Napisał(a)
Wygląda mega. 400g porcyjka to dla mnie na 2 razy ale odskakując od tematu. Jak to wkońcu jest z oliwą z oliwek? Można na niej smażyć czy nie?
Poprzedni temat
Rehabilitacja po złamaniu kości
Następny temat
BJJ + siłownia, jaka suplementacja?
Polecane artykuły