SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ważenie produktów - przed czy po obróbce termicznej?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 9889

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 146
w większości kalkulatorów "pierś z kurczaka" to surowa pierś która ma ok. 21gb/100g. W tych 100g jest też woda a samego mięsa jest mniej niż 100g. Po obróbce termicznej woda odparowuje i w 100g jest więcej mięsa dlatego ma ok. 33gb/100g.
tutaj jest pierś z kurczaka(surowa): http://www.ilewazy.pl/piers-z-kurczaka
a tutaj gotowana: http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Pierś-z-kurczaka-gotowana.html

jak ktoś jeszcze będzie miał jakieś problemy to polecam kalkulator fatsecret.pl. Tam można wklepać np. "smażona pierś z kurczaka" i wtedy nie będzie wątpliwości czy przed obróbka czy po.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

POSIŁEK

Następny temat

Jaka diete stosowac zeby schudnac?

WHEY premium