Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
119
Witam.
Wiem, że powinno się ważyć mięso na surowo i wpisywać do aplikacji, ale co na przyklad jak chce zrobić więcej mięsa i rozłozyć na kilka dni?
Chodzi mi głownie o
- mięso mielone wołowe lub wieprzowe, bo są rożne % tłuszczu i nie wiem jak to wpisać w aplikacje.
- oraz jak usmaże to na przyklad na 5g oleju kokosowego to jak to doliczyc?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3032
Napisanych postów
51847
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
350793
Nie wpisujesz w apce „mięso mielone”, a część tuszy której użyłeś, także jak masz łopatkę to wpisujesz łopatkę, jak szynkę to szynkę, jak pierś to pierś.
Jak smażysz na tłuszczu to też go oczywiście wyliczasz.
Jak robisz na kilka dni, to tak samo jak na jeden dzień przyjmujesz wartości przed obróbka i po prostu dzielisz ma równe porcje i tyle.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-08-15 23:33:47
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
119
Koniu151
Nie wpisujesz w apce „mięso mielone”, a część tuszy której użyłeś, także jak masz łopatkę to wpisujesz łopatkę, jak szynkę to szynkę, jak pierś to pierś.
Jak smażysz na tłuszczu to też go oczywiście wyliczasz.
Jak robisz na kilka dni, to tak samo jak na jeden dzień przyjmujesz wartości przed obróbka i po prostu dzielisz ma równe porcje i tyle.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-08-15 23:33:47
A jak kupuje gotowe mięso mielone w opakowaniu?
Na przykład ugotuje 1kg mięsa na 10g oleju kokoswego.
I je rozdziele na 4 porcje na 2 dni, czyli dwa razy dziennie 250g.
To jak mam doliczyc te 10g oleju do tych 250g mięsa?
3032
Napisanych postów
51847
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
350793
To na opakowaniu powinieneś mieć napisane z czego to mięso, acz w przypadku mięsa mielonego zawsze jednak wskazany jest zakup w sklepie mięsnym i mielenie mięsa na Twoich oczach.;) Jak smażysz mięso na 2 dni na 10 mililitrach oleju, to liczysz po 5g na dzień.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Rozwiązanie Twojego problemu jest proste. Skoro wiesz ile użyłeś mięsa do przygotowania posiłków na kilka razy, to dzielisz sobie ilości posiłków jaki z nim spożyłeś na wartości odżywcze i kalorie napisane na opakowaniu. Nie jest istotne to, czy w jednym posiłku zjesz 250 gramów mięsa, a w innym 150 gramów. Rozkładasz to i tak w skali całości mięsa jakie miałeś do przygotowania posiłków.
W przypadku tłuszczów wliczasz tyle, ile dodałeś do smażenia. Z reguły daje się małą ilość, a nie tyle żeby mięso pływało w nim. Wtedy całość wsiąknie.