Ojciec Jan Grande (Jerzy Majewski) z zakonu BonifratrówJajka, wbrew temu co się o nich mówi są wspaniałym źródłem właściwego odżywiania i lekiem przeciwmiażdżycowym. Można zjadać nawet sześć jajek na dzień i obniżyć sobie poziom cholesterolu. Pod jednym wszakże warunkiem - nie wolno łączyć ich z cukrem (na przykład, popijając słodzoną herbatą), ponieważ wtedy poziom cholesterolu momentalnie rośnie.
[...]Najkorzystniejszą postacią są jajka gotowane na miękko. Białko proste w jajkach daje człowiekowi ogromne siły, a w żółtku znajdzie on wszystkie mikroelementy, biopierwiastki i witaminy. Poza tym, jajko zawiera drogocenną lecytynę, zapobiegającą miażdżycy.
...
Napisał(a)
Od siebie dorzucę to co można na temat jajka wyczytać w książce pt. "Ojca Grande przepisy na zdrowe życie - część 2":
...
Napisał(a)
masło, 6 jajek, pomidor, czosnek, cebula, pieprz cayane, szczypiorek troszkę soli i uwaga oliwki :D wychodzi pyszna, ja do tego jeszcze daje trochę ziół prowanslalskich i oregano, ale tylko do smaku :)
...
Napisał(a)
3 jajka
150 g ugotowanego ryzu
warzywa
mala kostka masla
przyprawy do smaku
kladziemy kostke masla na patelnie i czekamy az sie roztopi, nastepnie wrzucamy warzywa, dolewamy troszke wody i dusimy przez kilka minut co chwile mieszajac. do warzyw wsypujemy ryz, smazymy dalej. wbijamy 3 jajka, dodajemy przyprawy.
kcal ; 450
B : 20 g
T : 30 g
W : 25 g
[urlhttp://www15.zippyshare.com/v/59037075/file.html]
150 g ugotowanego ryzu
warzywa
mala kostka masla
przyprawy do smaku
kladziemy kostke masla na patelnie i czekamy az sie roztopi, nastepnie wrzucamy warzywa, dolewamy troszke wody i dusimy przez kilka minut co chwile mieszajac. do warzyw wsypujemy ryz, smazymy dalej. wbijamy 3 jajka, dodajemy przyprawy.
kcal ; 450
B : 20 g
T : 30 g
W : 25 g
[urlhttp://www15.zippyshare.com/v/59037075/file.html]
...
Napisał(a)
ja polecam ogórnki korniszone pokrojne w kostkę, rzucamy na patelnię - później pposypujemy mocno pieprzem. Nastepnie dodajmey zbłetowane jajka i zapiekamy mieszając. Mi smakuje bardzo:)
ciągły rozwój...
...
Napisał(a)
Temat jest z 2011 , nie odświeżajcie tak starych tematów
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
To nic - po co mieliby zakładać kolejne tematy jeśli można kontynuować ten temat ? Jeśli ktoś ma coś ważnego do dodania, to powinien napisać.
Poprzedni temat
Placki z piersią na parze (przepis by
Następny temat
Kolacja a la belriso
Polecane artykuły