SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Megan chce się pozbyć balastu!

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 13057

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1056 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7101
Hej, powodzenia w rzucaniu balastu :) ja tez jestem na tym etapie. Też się uczę komponować michę. Sama zauważyłaś że to nie jest łatwe.

Męża ignoruj niech wcina dalej czipsy a Ty rób swoje. Wiem, że to nie jest łatwe. Mój paraduje przede mną z tabliczką czekolady i batonikami a ostatnio żartuje że jem za dwóch W pracy też na mnie patrzą jak na kosmitę bo tylko kursuje co dwie godziny z talerzami z jedzeniem i słyszę docinki w stylu "co to masz za kulturystyczną dietę" Ale olewam to i robię swoje :) a jak będą sukcesy, to będzie jeszcze większa motywacja.

Nie chcę się wtrącać do Twojej michy, bo Szefowe wiedzą lepiej, ale zauważyłam że jesz dużo tuńczyka z wody w puszce i ryby wędzone. Ja bym spróbowała to wymienić na co innego ze względu na ołów (tuńczyk) i "wędzenie" makreli. Ja ostatnio "odkryłam" ryby w Biedronce - doradę i pstrąga - i jem je na zmianę. Polecam :)

"No pain, no gain"

"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1056 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7101
P. S. otrębów i krewetek z Azji Ladies nie jedzą ;)

"No pain, no gain"

"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 327 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12619
Vredotaa
P. S. otrębów i krewetek z Azji Ladies nie jedzą ;)


Cześć,
dziękuję za odwiedziny!:)

Mąż zmienił się teraz nie do poznania - bardzo mnie wspiera i utwierdza w przekonaniu że cyferki na wadze to nie koniec świata i że widać zmianę. Poza tym cieszy się że może ze zmną zjeść kawał mięsa a nie patrzeć na zagłodzoną żonę z jogurcikiem.

Odnosząc się do postów powyżej (na przyszłość bardzo proszę o edycję jeśli chcesz coś dopisać, z góry dzięki):
* otręby - nie jedzą, wiem. ostatnie były wrzucone na początku lipca w ilości 2g dziennie. Tylko dlatego że zostało mi ich kapkę do zużycia i rozdzieliłam je na porcję owsianki.
* krewetki - zamrażalnik do wykorzystania, zapasy zanim doczytałam jak konstruować michę.
* puszki - tuńczyk z wody; jem dosyć często i wygrywa tu brak czasu. Pewnych rzeczy nie przeskoczę. Poza tym, jak przychodzą goście to jedna z sałatek które mogę jeść razem z nimi, stąd nasilenie:) ostatnio jadłam dosyć często pieczonego łosisia i pstrąga na obiad, ale zwrócę uwagę na lodówkę z rybami w biedronce.
* ryby wędzone - jeśli masz źródło wg którego są niepolecane to poproszę bo kojarzą mi sie raczej pozytywnie. Łososia wybieram bez konserwantów, zawsze czytam etykiety i biorę tego bez tablicy mendelejewa. Makrela u mnie podbija źródło białka i tłuszczu, przy czym jest mega smaczna.

pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 327 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12619
hello - oto dzisiejszy szybki post:
24.07.2013 - trening na piłce, robiony na szybko niestety ale po prostu żyję w niedoczasie chwilowo. Staram się przynajmniej maszerować do roboty dzień w dzień szybkim tempem (ale wiem że treningu to nie zastąpi :(...)
miska na dziś + wymiary po zmianach w rozkładzie b/t/w:






...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 802 Wiek 40 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 35259
Tuńczyk nununu...w tuńczyku jest rtęć. A rtęć ma to do siebie, że uwielbia się kumulować w tkance tłuszczowej. I nie lubi jej opuszczać. Z rybek polecam pieczone śledzie. Mniamuśne.

poza tym za 5 zyla za puszkę tuńczyka możesz mieć 1 kg wątróbki albo serc kurzych. Więc zwyczajnie się nie opłaca kupować tego szajsu

Zmieniony przez - huda w dniu 2013-07-25 11:56:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 327 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12619
hej Huda,

jak pieczone śledzie się robi? znaczy filet śledziowy kupujesz i zamiast go tam marynować w oleju to dajesz do pieczenia? sorki jeśli pytanie z tych łopatologicznych... :)

tuńczyka zostawiam w takim razie na czarną godzinę, jak już naprawde nie będę miała nic do oszamania.

w ankiecie już wymieniłam niestety że podrobów nie tykam. wiem kuźwa że zdrowe i tanie ale nie jestem w stanie się przełamać póki co. nie lubię okrutnie serc i wątróbki i jak mama je robiła to emigrowałam gdzieś z domu. To samo ma małżonek więc odpada... muszę przejrzeć dokładnie kuchnię lejdisową, omijając 100 przepisów na kombucha :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 802 Wiek 40 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 35259
Kupuję surowego śledzia, tuszkę bez główki i wypatroszoną i w zależności od widzimisię:
1) nacieram solą i masłem i buch do piekarnika/prodiżu
2) robię mieszankę chorwacką: oliwa, sól, czosnek i oregano, nacieram nieszczęśnika i buch do piekarnika. Ta wersja smakuje super na grillu opalanym drewnem. No ale na takie luksusy to mnie nie stać. Z prodiżu też jest ekstra.

Ano zapomniałam już, że podrobów nie tykasz. Ale..może kiedyś. U mnie to była tylko kwestia zmiksowania ich na papkę, podsmażenia z cebulką na maśle i jakoś poszło :) W całości to zardzewiałym prętem bym nie tknęła..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 327 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12619
dzięki! zrobię próbę i dam znać jak znajdę tuszkę śledzia (szczerze jej nie kojarzę tam gdzie robie zakupy).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1056 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7101
Hej :)

Na wstępie, Megan przepraszam za podwójnego posta, nie chciałam zrobić śmietnika :)

Tuńczyk - dokładnie to co Huda napisała, problem z rtęcią (nie mogłam edytować poprzedniego posta, a tam wpisałam błędnie ołów)

Makrele - zrobiłaś mi smaka - wczoraj upolowałam 2 tuszki Pytałaś o źródło - kupuje w Makro i w Biedronce (świeże). Nie kupuje ryb pakowanych, one mogą być dodatkowo konserwowane no i są takie zmiętolone.

huda
Kupuję surowego śledzia, tuszkę bez główki i wypatroszoną i w zależności od widzimisię:
1) nacieram solą i masłem i buch do piekarnika/prodiżu
2) robię mieszankę chorwacką: oliwa, sól, czosnek i oregano, nacieram nieszczęśnika i buch do piekarnika.


Dorzucę się i tutaj. Wczoraj upolowałam też śledzika, dzisiaj będę robić je pierwszy raz w naczyniu żaroodpornym w piekarniku. Natarłam je czosnkiem, przyprawą do ryb i dałam zieloną pietruszkę. Dobrze wychodzą cenowo, za prawie pół kg zapłaciłam coś ponad 5 zł.

"No pain, no gain"

"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 327 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12619
dzięki dziewczyny:) makrele kupuje wędzone w tuszce (w piotrze i pawle); tam zawsze trafię na śweżą. Takich paczkowanych makreli (w biedronce jest) nie biorę nigdy.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Budowa mięska/El Suelo

Następny temat

Ruda (...) w krzakach!

WHEY premium