Nie ma kasy nie ma masy.
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
ja np wole wypić oliwe osobno (mieszam z mlekiem i popijam czymś słodkim) żeby mieć z głowy uzupełnienie tłuszczy i nie psuć sobie smaku całego dania. ale jak kto woli
...
Napisał(a)
Mi to smaku ryżu nie psuje, przynajmniej nie jest taki suchy, a do surówki z burakami czy też ogórkami kiszonymi (ogórek kiszony, cebula i oliwa właśnie + ewentualnie nieco cukru) oliwa jest znakomitym dodatkiem. Tak samo o wiele lepiej smakuje mi twaróg z oliwą niż sam suchy (dodaję też troszkę mleka i paćkam wszystko razem).
Co do ilości polewania ryżu to ja leję 10-15 g oliwy na 100 g ryżu - to nie zabija smaku ryżu, a nie jest on taki suchy. 50 g oliwy to dużo, lepiej to rozdzielić na kilka mniejszych porcji w ciągu dnia. Oczywiście wszystko w normie, żeby tłuszczy było tyle il e ma być :)
Zmieniony przez - suchymks w dniu 2013-05-11 15:54:14
Co do ilości polewania ryżu to ja leję 10-15 g oliwy na 100 g ryżu - to nie zabija smaku ryżu, a nie jest on taki suchy. 50 g oliwy to dużo, lepiej to rozdzielić na kilka mniejszych porcji w ciągu dnia. Oczywiście wszystko w normie, żeby tłuszczy było tyle il e ma być :)
Zmieniony przez - suchymks w dniu 2013-05-11 15:54:14
Poprzedni temat
Dieta na mase do oceny!
Następny temat
Redukcja, produkty powodujace retencje wody
Polecane artykuły