SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

oliwa z oliwek

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1470

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 86 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 480
A ile tej oliwji no do ryzu polac ok 50 g jakos nie

Nie ma kasy nie ma masy.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 464 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4904
ja np wole wypić oliwe osobno (mieszam z mlekiem i popijam czymś słodkim) żeby mieć z głowy uzupełnienie tłuszczy i nie psuć sobie smaku całego dania. ale jak kto woli
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 692 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 138399
Mi to smaku ryżu nie psuje, przynajmniej nie jest taki suchy, a do surówki z burakami czy też ogórkami kiszonymi (ogórek kiszony, cebula i oliwa właśnie + ewentualnie nieco cukru) oliwa jest znakomitym dodatkiem. Tak samo o wiele lepiej smakuje mi twaróg z oliwą niż sam suchy (dodaję też troszkę mleka i paćkam wszystko razem).
Co do ilości polewania ryżu to ja leję 10-15 g oliwy na 100 g ryżu - to nie zabija smaku ryżu, a nie jest on taki suchy. 50 g oliwy to dużo, lepiej to rozdzielić na kilka mniejszych porcji w ciągu dnia. Oczywiście wszystko w normie, żeby tłuszczy było tyle il e ma być :)

Zmieniony przez - suchymks w dniu 2013-05-11 15:54:14
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na mase do oceny!

Następny temat

Redukcja, produkty powodujace retencje wody

WHEY premium