Szacuny
0
Napisanych postów
198
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
2291
Ja wam podam mój przepis
Na patelnie dajemy troszkę masełka czekamy aż się roztopi i podgrzeje
Następnie dajemy pokrojonego pomidora i smażymy do momentu lekkiego zarumienienia , gdy pomidor jest już ładnie zarumieniony wrzucamy jajka(tutaj nie podam liczby bo zaraz zacznie się konfrontacja ile jajek trzeba jeść), po chwili wrzucamy starty ser , sól, pieprz i do tego wszystkiego dodajemy chleba żytniego z masełkiem jak dla mnie mega
Zmieniony przez - Swiety69 w dniu 2012-11-19 09:10:05
Szacuny
0
Napisanych postów
114
Wiek
30 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
4011
wcześniej ktoś poruszył wątek kurek. Nie muszą być świeże aby były dobre suszone też są dobre tylko należy dodać jeszcze z 1 czubatą łyżkę kwaśnej śmietany. Sam tak nie raz jadłem i naprawdę polecam.
Szacuny
13
Napisanych postów
620
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
8324
Ja lubie z Musli truskawkowym... wiem, że może nie najzdrowsze, ale smaczne. Musli dodajemy 'na oko' zeby zmieszane z jajami ładnie współgrało w sensie konsystencji.
Szacuny
18
Napisanych postów
2489
Wiek
38 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
47668
4 Jajka, 150g serka wiejskiego, szczypiorek, wszystko posmażone do uzyskania lekko ściętej konsystencji wylane na pokruszony chleb pełnoziarnisty - jedno z lepszych dań w moim menu
Szacuny
31
Napisanych postów
2344
Wiek
33 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
17221
Ja polecam na słodko. 100-150g musli Crunch Sante, 5 jaj, kilka plastrów ananasa skrojone w kostkę, wszystko bełtamy w miseczce i wlewamy na patelkę, posmarowaną oliwą, mieszamy i voila. Słodkie jak sk***ysyn, nie ma bata, żeby po takim śniadanku coś słodkiego podczas dnia zjeść
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278
Dla mnie nr 1 to:
Masełko rozpuścić podsmażam boczek do tego cebulka dopiero teraz sól i pieprz (boczek nie jest twardy ;P) jak jest świeży do dorzucam szczypiorku.
A jajka najpierw wbijam do miski i ich NIE ROZTRZEPUJĘ (wole duże kawałki). Dodaję pieprz i sól i wlewam takie w całości na patelnię. Poczekam, aż się lekko podsmażą i dopiero rozprowadzam łopatką. Wyłączam palnik i niech powoli sobie dochodzi.
No i obowiązkowo do popicia mleko ; P
Szacuny
1
Napisanych postów
57
Wiek
32 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1550
ja jak jem jajecznice to zawsze cebula pokrojona w kostke i podsmażona na maśle, i potem wrzucam jajca aż sie nie zetną ale nie wyschną;p praktycznie zawsze tak szamam jajecznice;p
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Wiek
51 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5130
5 jaj L
pachwina(grubo krojona)
pachwinę podsmażyć bez tłuszczu na małym ogniu, Wrzucić jaja roztrzepać. Sól i pieprz. Nie trzeba nic więcej. Ja robię na jajkach słabo ściętych. Wiem że wielu będzie mówić lipa. Ale proste rzeczy są najlepsze.
Zmieniony przez - macblack w dniu 2012-12-25 00:24:49