SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepisy niskoww

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 66780

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1688
Biniu od niedawna odkryłam Wasze forum i niskie pokłony dla Ciebie!!! za pomoc ktora tu wszystkim oferujesz, mam pytanie ile blonnika jest w warzywach takich jak pomidor, ogorek, kapusta pekinska, papryka?? nigdzie nie moge znalezc tabel co zawieralyby takie informacje
Pozdrawiam
PS JESTES WIELKI !!!!!!!!
postanowilam zaczac CKD mysle ze sie uda
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1688
a oto moj przepis dla tych co uwielbiaja cynamon (ja bardzo) pudeleczko serka wiejskiego lub twarogu ze smietana + lyzeczka cynamonu, wszystko dokladnie wymieszac i smacznego
naprawde pycha
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
ciesze ze moge pomoc

jako najwieksza baze danych o pokarmach uwazam
http://www.nal.usda.gov/fnic/cgi-bin/nut_search.pl
znajdziesz tam praktycznie wszystko czego potrzeba

Fakty, nie mity - stan wiedzy na rok 2003
'Alternatywna Droga'
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 4154 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 45412
Jajka faszerowane:
gotujemy kilka jajek na twardo
po ostudzeniu obieramy ze skorupek , kroimy na połówki wzdłuż i wyjmujemy żółtka
siekamy szynkę i łączymy z rozdrobnionymi żółtkami dodając trochę majonezu w celu lepszego połączenia składników
tą pastą faszerujemy białka jaj
nafaszerowane jajka kładziemy na półmisku farszem do dołu i polewamy jaja majonezem rozrobionym ze śmietaną
xxxxxl

>>>unreal definition<<<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
heh tzw devils eggs, diabelskie nono

Fakty, nie mity - stan wiedzy na rok 2003
'Alternatywna Droga'
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 4154 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 45412
ale w smaku pierwsza liga
mogę takie jeść codziennie

>>>unreal definition<<<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
czesc!

a moze ktos chcialby przepis ma majonezik domowej roboty, ktory nie ma prawa sie zwazyc, a robi sie go w 2 minuty?? sprawdzilam - dziala!

do sloika czy innego wysokiego naczynia wbijacie cale jajko, na to szklanka oliwy/oleju (nie mieszac - ma byc rozwarstwione) i przyprawy wedlug uznania - musztarda, ocet winny, sok z cytryny, czosnek czy rozne ziola. teraz bierzecie blender (to ta koncowka miksera ktora robi papki i koktajle), wkladacie na dno i wlaczacie. wazne, zeby nim nie ruszac tak dlugo, jak dlugo majonez "rosnie". jak przestanie, a bedzie jeszcze troche niewymieszanego oleju, to mozna poruszac, zeby wszystko "wessalo".
to w sumie wszystko, ale zeby majonez nie byl taki "ciezki", mozna dodac pod koniec miksowania kapke chlodnego mleka lub slodkiej smietanki.

smacznego!
Gosia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 73 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 758
no to teraz ja...

na poczatek mojan ulubiona salatka:
składniki: 5 ugotowanych jajek, spory kawałek tlustego zoltego sera, puszka tunczyka z oleju
Wszystko pokroic z kostke, tunczyka lekko odsaczyc w miare uznania.
wymieszac i dodac majonez, u mnie bylo ok. 100 g, ale jak kto chce.
Mi wystarczalo tyle na 2-3 posilki, bo nie ma problewmu w przechowywaniem w lodowce.
W praktyce zamiast mieszac wszystko od razu, najlepiej jest ukladac wszystko warstwami i przekladac majonezem, wtedy przy mieszaniu nie zrobi sie jedna wielka miazga

a deserek:
(musialam cos wymyslic bo bez slodkiego ani rusz )
skladniki:
kostka białego tlustego sera, 100 ml smietany kremowki, wiorki kokosowe, 1-2 slodziki
Ser trzeba rozdrobnic, bo malutkiego garnuszka wsypac wiorki, zalac smietana i lekko podgrzac, zeby wiorki uwolnily aromat. (Ja w tym momencie po 2 tygodniach diety przywyklam do tluszczu i dodawalam 1-2 lyzeczki masla, zeby gdzies upchnac ten tluszcz). Cieplutka smietana z wiorkami zalac ser i gotowe
Jak komus jest zbyt mdle to trzeba dodac kilka (doslownie kilka) kropel soku z cytryny.
Czasem jak zabraklo w domu wiorek kokosowych dodawalam platki migdalowe i musze przyznac, ze bylo tez swietne. Niestety rodzynki maja sporo wegli, ale musze sprobowac z orzechami

no i moje sniadanie i obiadek:
(niestety nie mam czasu ani sily gotowac, bo wstaje o 5.30 a wracam o 16.00 )

parówka lub jakas inna kielbaska, serek topiony (najlepszy chyba z ziolami, ale to rzecz gustu), jakas tlusta wedlinka (poczawszy od szynki do boczku, najrozniejszych pieczeni, po salami), 3-4 wykalaczki

paroweczke trzeba przekroic, napchac w nia ser (mi sie udalo max 100g ), czule owinac wedlinka, wychodzi srednio 4 plasterki, ale to zalezy od uznania... i zabezpieczamy wszystko wykalaczkami, zeby konstrukcja wytrzymala...
jak ktos dysponuje kuchenka mikrofalowa to wystarczy 90 sek, ale efekt jest znacznie lepszy jesli wrzucimy to na rozgrzana patelnie i opieczemy ze wszystkich stron...
no i gotowe:)
nie trzeba zadnych ketchupow ani musztardy, pyyycha

ooooo i jeszcze cos mi sie przypomnialo, tez latwe i szybkie ( u mnie tylko takie moga byc )
piers kurczaka pokroic w kostke, dodac sol, pieprz, troche curry i odrobine imbiru. Podsmazyc na oleju, na gotowe juz mieso wrzucic rozdrobniony ser ( ja preferuje topniony, bo nie zastyga od razu), troche jeszcze podsmazyc i gotowe
W szczytowej formie po wylozeniu na talerz polewalam jeszcze wyszystko tluszczem z patelni
ale podobno najbardziej wytrwali potrafia wypic szklanke oliwy, wiec mnie to nie przeraza...
(a ja akurat jestem na niskotluszczowej teraz... ale wracam )

Zycze smacznego!

Niech tluszcz bedzie z Toba!

"Co cię nie zabije to cie wzmocni..."
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 73 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 758
bosz... ale rozpisalam... wybaczcie

"Co cię nie zabije to cie wzmocni..."
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 73 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 758
gosia13... liczylas moze ile tam jest wegli? tak pytam z ciekawosci bo mi sie nie chce liczyc

w Winiarach jest 8,5g/100, Sonbaty podobno znalazl jakis z 3g/100, ale za bardzo nie mam ochoty przegladac ponad 200 stron postow, zeby to znalezc...

"Co cię nie zabije to cie wzmocni..."
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

bol przedramion

Następny temat

Optymalna ilość węgli na masowej diecie lowcarb

WHEY premium