Ma ktoś jakieś pomysły na inne śniadanie, żeby spełniało założenia paleo? Z góry wielkie dzięki za każdy pomysł.
...
Napisał(a)
Jakiś czas temu spróbowałem diety wg tego modelu i bardzo mi podpasowało. Mam jednak problem ze śniadaniami - przyznaję, że nigdy nie byłem specjalnie kreatywny, jeżeli chodzi o jedzenie. Do tej pory były to jajka w formie jajecznicy lub omleta na słodko, z dodatkiem rodzynek lub żurawin.
Ma ktoś jakieś pomysły na inne śniadanie, żeby spełniało założenia paleo? Z góry wielkie dzięki za każdy pomysł.
Ma ktoś jakieś pomysły na inne śniadanie, żeby spełniało założenia paleo? Z góry wielkie dzięki za każdy pomysł.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Wskocz sobie do dziennika Lejjli lub pitbulla61 i podpatrz, co jedzą
A ja nie jestem za ciężka jak na swoją wagę?
http://www.sfd.pl/Ruda_DT_/_Debiuty_2015-t1044538.html
...
Napisał(a)
Mielone z pręgi wołowej. Wchodzą jak złoto, na każdy posiłek
1 kg pręgi mielonej
2 duże cebule
0,5 kg pieczarek
dowolne przyprawy
oliwa
Cebule i pieczarki trzesz na tarce, dusisz z przyprawami na oliwie. Dodajesz do mięsa, dokładnie mieszasz i do lodówki na kilka godzin, coby się przegryzło. Formujesz płaskie burgery i smażysz po około 8 minut z każdej strony na oliwie (pamiętaj o małym ogniu, coby oliwa się nie jarała).
Do tego jakiś pomidorek, ogóreczek kiszony, kilka orzechów i śniadanko na wypasie.
1 kg pręgi mielonej
2 duże cebule
0,5 kg pieczarek
dowolne przyprawy
oliwa
Cebule i pieczarki trzesz na tarce, dusisz z przyprawami na oliwie. Dodajesz do mięsa, dokładnie mieszasz i do lodówki na kilka godzin, coby się przegryzło. Formujesz płaskie burgery i smażysz po około 8 minut z każdej strony na oliwie (pamiętaj o małym ogniu, coby oliwa się nie jarała).
Do tego jakiś pomidorek, ogóreczek kiszony, kilka orzechów i śniadanko na wypasie.
...
Napisał(a)
omlet
- 2 jaja
- łyżka siemienia lnianego
- cynamon
- łyżka zmielonych orzechów
plus łyżka oleju kokosowego do smażania
plus maliny, jagody, borówki itp i wiórki kokosowe
- wszystkie składniki dokładnie miksujemy (żeby siemie się rozmiksowało), smażymy i hop na talerz. posypujemy malinkami i kokosem i wsuwamy ze smakiem
- 2 jaja
- łyżka siemienia lnianego
- cynamon
- łyżka zmielonych orzechów
plus łyżka oleju kokosowego do smażania
plus maliny, jagody, borówki itp i wiórki kokosowe
- wszystkie składniki dokładnie miksujemy (żeby siemie się rozmiksowało), smażymy i hop na talerz. posypujemy malinkami i kokosem i wsuwamy ze smakiem
...
Napisał(a)
Może rybki? Żeby być zdrów jak ryba?
Pieczony Dorsz
500g Dorsza
2 łyżki soku z cytryny
ćwiartka cebuli.
koperek
kurkuma
połowa szklanki białego wina
Rybę umyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wlać wino. Ułożyć na rybie cebule pokrojoną w krążki, spryskać sokiem z cytryny, przyprawić kurkumą i koperkiem. Nakryć folią i zapiekać w temperaturze 190 C przez 20 minut.
Filet z Łososia w sosie curry.
Łosoś 500g
łyżeczka pieprzu cuyenne lub ostrej papryki
2 łyżeczki przyprawy curry
szklanka bulionu drobiowego
łyżeczka kurkumy
4 łyżeczki białego wina
Łosośia umyć i umieścić w żaroodpornym naczyniu. Zmieszać curry, kurkumę, pieprz w bulionie i polać nim rybę, doprawić winem. Piec w temperaturze 180 C przez 20-30 minut.
Łosoś Chez Lorraine
4 filety z łosośia
2 łyżeczki szczypiorku
4 łyżki soku z cytryny
limonka
łyżeczka koperku
Każdy filet ułożyć na kawałku foli aluminiowej. Polać sokiem z cytryny, posypać koperkiem i zawinąć szczelnie w folię. Ułożyć zawinięte filety w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w temteraturze 180 C przez 30 minut. Podować Łososia posypanego szczypiorkiem i ozdobionego pokrojoną w trójkąciki limonką.
Zmieniony przez - Wolfclaw w dniu 2012-08-29 16:41:00
Pieczony Dorsz
500g Dorsza
2 łyżki soku z cytryny
ćwiartka cebuli.
koperek
kurkuma
połowa szklanki białego wina
Rybę umyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wlać wino. Ułożyć na rybie cebule pokrojoną w krążki, spryskać sokiem z cytryny, przyprawić kurkumą i koperkiem. Nakryć folią i zapiekać w temperaturze 190 C przez 20 minut.
Filet z Łososia w sosie curry.
Łosoś 500g
łyżeczka pieprzu cuyenne lub ostrej papryki
2 łyżeczki przyprawy curry
szklanka bulionu drobiowego
łyżeczka kurkumy
4 łyżeczki białego wina
Łosośia umyć i umieścić w żaroodpornym naczyniu. Zmieszać curry, kurkumę, pieprz w bulionie i polać nim rybę, doprawić winem. Piec w temperaturze 180 C przez 20-30 minut.
Łosoś Chez Lorraine
4 filety z łosośia
2 łyżeczki szczypiorku
4 łyżki soku z cytryny
limonka
łyżeczka koperku
Każdy filet ułożyć na kawałku foli aluminiowej. Polać sokiem z cytryny, posypać koperkiem i zawinąć szczelnie w folię. Ułożyć zawinięte filety w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w temteraturze 180 C przez 30 minut. Podować Łososia posypanego szczypiorkiem i ozdobionego pokrojoną w trójkąciki limonką.
Zmieniony przez - Wolfclaw w dniu 2012-08-29 16:41:00
Następny temat
Prośba o poradę i pomoc
Polecane artykuły