Używa ktoś takiego parowaru?
Nie chce mi się bawić z garnkami, kłaść jeden na drugi i tak 'parować'.
Polecacie taki zakup?
Jeżeli ktoś orientuje się to smakuje mi niesamowicie z IKEA danie dziecięce - filecik malutki, ziemniaczki i warzywa - właśnie robione na parze, ale nie wiem dokładnie w jakim urządzeniu.
To danie jest świetne, czasami jadłem je po 4 razy na dzień :)
Pozdrawiam i dziękuję za odpis, na forum co ciekawe nie znalazłem podobnego tematu.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
44
Kolego - żeby uzyskać dobry smak fileta z kurczaka, należało go w czymś 'wymoczyć' w sensie w roztworze z przypraw - czy też wystarczyło posypać przyprawami?
Jak smakował ryż? Jak przygotowywałeś ryż przed włożeniem do parowaru?
Ile minut przygotowuje się np filet z kurczaka? Gotuje się jakieś 30minut, ale nie smakuje :/
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
ja kupilam parowar kilka lat temu i szczerze powiem, że to najmniej udany zakup ze sprzętu agd do kuchni. W zasadzie uzylam go zaledwie kilka razy i dalam koleżance, bo jej smakują potrawy "parowane". O wiele lepszym rozwiązaniem jest zakup grilla elektrycznego (DOBREGO!!). Potrawy są bardziej wyraziste, smaczniejsze, zdecydowanie krócej sie przyrządza (przykladowo ja robie wołowinę krwistą na elektrycznym zaledwie kilka minut na najwyzszej temp. termostatu. Kroje woła na takie sznycle grubsze, klade na juz rozgrzany grill, po 3-4 minuty z kazdej strony i gotowe). Ryby wychodzą znakomite z grilla. wczoraj robilam pstrąga, skóra jest spieczona i chrupiąca jak na kurczaku z rożna, warzywa z grilla jak ktos lubi tez smakują super np. cebula, bakłazan, etc.. Takie warzywa jak brokuly, szparagi czy kalafior gotuje w garnku i w tym samym czasie robi mi sie mięcho na grillu. łatwo sie czyści. Napisales ze smakuje ci grillowane jedzenie, wiec rozważ opcje grilla
Szacuny
7
Napisanych postów
863
Wiek
33 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
42581
w parowarze robilem tylko miesa i warzywa ryzu czy innych wegli nei probowalem, co do przypraw posypywalem troche mieso i do srodka, a co do grill vs parowar to dla mnie grill niestety przegrywa, wole juz do piekarnika wlozyc jedoznko, z grilla wychodzilo zbyt suche.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
44
Ciekawa dyskusja - proszę o kolejne wpisy, bo chciałbym już jutro zamówić raczej parowar...
Do tego myślę kupić też mikrofalówkę z opcją grill - da radę jak grill elektryczny?
Pozdrawiam, dzięki :)
Zmieniony przez - mls38 w dniu 2012-06-21 13:04:13
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
mam mikrofale z funckją grilla/piekarnika i tez daje rade. wiec moze byc i to. dla mnie oddzielny grill jest o tyle lepszy, że latwiej sie czysci niz ten w mikrofali poza tym np. z parowaru nie wyobrazam sobie takiej karkówki i tego typu mięs. z grilla to niebo w gębie i duzo krótszy czas przygotowywania.