Szacuny
4
Napisanych postów
608
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
50703
Mięso bywa chudsze i tłustsze, staraj się je wliczać na oko, ewentualnie wypośrodkuj sobie wartości z różnych tabel kcal, bo rozpiętość zawartości tłuszczu w schabie bywa naprawdę spora.
Szacuny
33
Napisanych postów
3543
Wiek
35 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
65096
Panowie, a jak jest z szynką wieprzową? Właśnie zmieliłem sobie ~700g. szynki na spagetti i zastanawiam się gdzie jest te 20g. tłuszczu na 100g. mięsa? Jak to w tabelach odżywczych. Skąd biorą się te wartości? W tym kawałku co zmieliłem to może w sumie jest te 5-10g. tłuszczu, ale w całości.
Zmieniony przez - Piter_1988 w dniu 2012-08-15 14:17:00