SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Białko w jajku a ścinanie

temat działu:

Po siłowni, o siłowni

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2787

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 250
Witam.
Jak wygląda sprawa w przyswajalności białka z jajek które zostały zamienione na omleta i usmażone, jak wiadomo białko ulega ścinaniu, czy po takim procesie nadal nadaje się ono na budulec mięśni ?
Dodam że chodzi mi o białko w sensie białko a nie białko w sensie część jajka jak żółtko.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 496 Napisanych postów 18907 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 65886
Nadaje się, czemu miałoby się nie nadawać. a jak inaczej byś chciał je przyjmować? bo chyba nie surowe
jeśli miałeś taki zamiar to jajko ugotowane czy usmażone jest lepiej przyswajalne niż surowe.

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂
Il███████████████████
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.

:'-(

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 111 Wiek 41 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3550
z twojej wypowiedzi nie wiadomo o jakie białko ci chodzi:
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 111 Wiek 41 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3550
białko w sensie białko a nie białko w sensie część jajka jak żółtko.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 9408 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85038
o odżywkę mu chodzi. Przy obróbce termicznej niektóre białka mogą stracić część swojego składu ale nie na tyle by go nie używać czy coś. Także śmiał możesz dorzucać do omleta itp. Są na rynku specjalne tego typu odżywki do obróbki termicznej ale droższe są ogólnie z tego co się orientowałem

Zmieniony przez - xmejux w dniu 2012-02-27 22:44:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 496 Napisanych postów 18907 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 65886
Meju Ty masz chyba jakaś enigmę, ze udało Ci się odszyfrować o co autorowi chodziło

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂
Il███████████████████
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.

:'-(

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 20 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 184405
Białko ulega pod wpływem ciepła denaturacji, ale tak samo działa kwas solny w żołądku...

Jeżeli nie chce Ci się ruszać du.py do książek, to chociaż użyj wyszukiwarki:
https://www.sfd.pl/Strawność_białka_jajka__surowe_vs_ugotowane-t716858.html

Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2012-02-28 13:13:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 9408 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85038
Sasiad mam znajomości wśród najtęższych głów tego kraju, podrzuciłem im linka i dali radę :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 1090 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 10444

Moda się zmienia... Duża łapa zawsze jest na czasie.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Nogi, a inne sporty.

Następny temat

Jakie partie i ćwiczenia najbardziej was "dobijają"?

WHEY premium