SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kiełbacha ze słoja

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 11489

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11150 Napisanych postów 51589 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
W weekend robie
Może być 1,5kg kurczaka + 0,5kg boczku ?
Bo nie che żeby tyle mięsa się marnowało
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 504 Wiek 40 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4605
Pewnie, że może...dasz średnio tłusty boczek i powinno być ok

Zmieniony przez - tlusty_kot w dniu 2011-11-30 18:58:41
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 189 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 13176
Witam.Ja robię tak-1kg.szynki,1kg karczku,1kg boczku mielę wszystko i do słoików.

MISIOREX

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 189 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 13176
Zapomniałem dodać duzo czosnku,sól ,pieprz.Wstawiam do piekarnika 140 stopni.Jak zaczyna bulgać 1godzina.Potem wyłączam piekarnik i zostawiam do wystygnięcia.

MISIOREX

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3043 Napisanych postów 51774 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 350087
Zaraz robię, dam pierś z indyka(~300g), łopatkę wołową(~300g) i wieprzową(~700g), boczek(~300g). Powinno być git, myślę, że jak odstoi te 2-3 tyg w lodówce będzie super, w sumie z myślą o sesji robię.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3043 Napisanych postów 51774 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 350087
właśnie się gotuje, zmieniłem proporcje by wyszło 50g białka do 75g fatu na ok 360g produktu, na jeden posiłek akurat, 2 takie słoiczki na j/nj i zapotrzebowanie na tłuszcze mamy załatwione.



Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2012-01-11 02:33:26

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
Ja robiłem na święta
Rzeczywiście zaletą jest to że można łatwo manipulować proporcjami białko/tłuszcz wedle potrzeb i precyzyjnie dozować porcje.
Robiłem z karkówki i boczku, słoiki po 200 i 400g.




Zmieniony przez - grrubas w dniu 2012-01-11 06:01:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 48 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 179
Bardzo fajne i nieskomplikowane w przyrządzeniu. U mnie w wersji dietetycznej z chudego mięsa z indyka.

Odkryłam nową siebie ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 273 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4704
Sorry, że odsiwieżam. Ale ile może stać w lodówce żeby się nie zepsuło??? Zaczynam robić w niedziele bo będę miał w sobotę dostawę świeżutkiego, ciepłego mięsa wieprzowego, boczek, łopatka, karczek, golonka, schab, polędwicę... Tylko jakie proporcję dać, żeby nie było za suche. I co najlepiej pomieszać ze sobą??

Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-09-13 16:35:12

"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17704 Napisanych postów 132186 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460792
Grubas i Koniu jak i autor juz podali swoje proporcje skorzystaj z którejś, autor trzymał 2 tygodnie w normalnych warunkach więc w lodowce pewnie co koło 4 tygodni, możesz zrobić i otwierać po kolei i zobaczysz czy p odkręceniu jest jeszcze ok.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Łosoś na salsie z cukini by Malinowa

Następny temat

kurczak w sosie curry

forma lato