SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lody białkowe w 5 minut

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 28689

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 78 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 11223
Banalny i błyskawiczny w przyrządzeniu przepis na pyszne białkowe lody bez tłuszczu. Nie widziałem podobnego na forum to pomyślalem, że wrzucę.

Składniki:

Kubek zamrożonych truskawek (150g)
Porcja odżywki białkowej (30g)
Słodzik (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Truskawki wrzucamy do pojemnika i mielimy końcówką do miksowania. Na początku truskawki będą się kruszyć ale po chwili zacznie się robić z nich gęsta pasta. Wtedy dajemy proch i mielimy chwilę aż się połaczy wszystko w jednolitą masę. Gotowe!

porcja 170 kcal

BTW 24g/2,4g/14g

Ja jem od razu ale można pewnie też wsadzić do zamrażalki na parę minut to zgęstnieją. Próbowałem też z malinami zamiast truskawek i też wychodzi bez problemów.





















Zmieniony przez - keygen w dniu 2011-05-15 20:00:39
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 3288 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 22932
Proste i smaczne:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 132 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4073
SOG! :)

PAMIĘTAJ MIEJSCA, TWARZE ZDRAJCÓW RASY, ONI WSZYSCY ZAPŁACĄ ZA SWOJE ZBRODNIE!
Ian Stuart Donaldson

14/28

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nieźle wygladają identycznie jak te ze sklepu co sie na gałki kupuje hehe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 2969 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 26817
niezle wyglada!

jak sorbecik grycana

niech sie tylko truskawki pojawia świeżynki to się zrobi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 194 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1748
Niezła sprawa, spróbuje zrobić z nie mrożonych i potem zamrozić, będzie łatwiej :)

Tłuszcz i gruba bluza to jeszcze nie mięśnie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 78 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 11223
Tylko że wtedy ta masa Ci się skrystalizuje jak bedzie zamarzać. Tak jakbyś zwykle lody rozmroził i zamroził drugi raz to już nie bedą takie kremowe, wiesz o co chodzi.

Ale możesz spróbować i dać znać jak wyszło.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 194 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1748
Na to nie wpadłem, masz racje, sog leci za przepis. To chyba zrobię po twojemu :).

Właśnie zrobiłem - masakra, jak robiłem normalnym blenderem to prawie w głowę dostałem mrożoną truskawką Więc przerzuciłem do zamkniętego - efekt super deser, dużo zjeść się nie da bo POTĘŻNIE truskawkowy.

Zmieniony przez - P900 w dniu 2011-05-16 13:02:41

Tłuszcz i gruba bluza to jeszcze nie mięśnie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Zrobie z mielonymi płatkami owsianymi :D A bardzo to się krystalizuję?
Bo blendera zamkniętego nie mam ):
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 2551 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 31384
Ja juz sie nie moge doczekac kiedy sezon truskawek ruszy i beda tanie. Codziennie bedzie jakis szejk albo wlasnie takie lody

Na razie mroze mleko dodaje dobrej odzywki bialkowej i wychodzi szejk swietny w smaku (dobre wpc, nie Ostrowia ). Btw. reczny blender z tesco dla tesco daje rade kruszyc nawet zamarzniete mleko.

Do recznego blendera najlepszy jest szejker - truskawka w glowe sie nie dostanie.

Zmieniony przez - booolooo w dniu 2011-05-16 20:58:36
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 78 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 11223
Ja tam improwizuje

Kawalek kartonu biore i dziure w nim robie przez ktora wsadzam koncowke do miksowania. W ten sposob mam zrobiona pokrywke i moge mielic i nie martwic sie ze znokautuje mnie zamarznieta truskawka.
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

(LC) Tarta szpinakowa

Następny temat

Ryba zapiekana pod skorupką fasolową

WHEY premium