SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Omlet z jabłkiem

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 11656

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 504 Wiek 40 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4605
Czykson, dałem tylko przykładowe proporcje - możesz se z całych jaj robić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 7337 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 45955
robiłem takie coś, tylko, ze mieszałem jabłko z masą, dodawałem startej marchewki i formowalem kilka małych placków, a nie 1 duży, pychota - smakowały jak racuchy domowe

--== GAINER TEAM ==--

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
kiedys jadałem - ale dawałem pokrojone jabłko do ciasta, owszem dobre
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 826 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 33987
robie często jako drugie śniadanie na uczelni

...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 164 Wiek 3 lata Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 10081
Mógłbyś napisać jak odwracasz omlet na druga stronę, bo mi ni jak nie wychodzi i zawsze się przerywa :(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 130 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6807
w sumie to robię omlet tak samo, tyle że jeden duży lub dwa małe z 3-4 całych jajek i używam innych dodatków a do odwracania omletu używam takiego jakby sita do ochrony przed pryskaniem tłuszczu zrzucam po prostu na to omlet przykładam patelnie i jest gites
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Wszystko ok, ale żeby ubić białka na sztywno, nie może być tam żółtka, prawda ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 504 Wiek 40 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4605
Zgadza się, najpierw same białka, a żółtka do ubitej piany...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ja zrobiłem coś podobnego na śniadanie, ale dodałem banana i 40g płatków owsianych... Robiłem na patelni pod przykryciem, ale chyba za krótko Ile powinno się to robić (chodzi mi o smażenie) ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 504 Wiek 40 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4605
Smaż na małym ogniu, aż od spodu się ładnie zrumieni - wtedy odwracasz i dosmażasz drugą stronę
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Duszona łopatka bez kosci na mase za grosze.

Następny temat

Steki Rib-eye i New York

forma lato