SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

plan - cos miedzy nie robieniem nic a siłownią:)

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1048

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 351
Witam, proszę o skomentowanie i jeżeli trzeba skorygowanie mojego planu. Celem jest zwiększenie siły rąk, brzucha oraz wyrzeźbienie (oczywiscie nie spodziewam się super efektow, ale czegos na pewno) mięsni. Staż to niesystematyczne cwiczenie w domu, basen, kosz, piłka etc. Mam 16 lat, wciąż rosne, nei chce iść na siłownie jeszcze, boje się o ten wzrost:). Po ~miesiącu wykonywania tego planu będę wykonywal ciezszy (z drążkiem, hantlą), to jest tak na rozgrzewkę:). Diete mam taką, jak na mój wiek potrzebuje.

plan:
2 x 25 sciskacz na nadgarstek
20 x pompki średni rozstaw
15 x pompki szeroki
15 x pompki wąski
15 x pompki średni
15 x pompki nogi na górze
+ pompki poprzeplatane 25 x ściskacz na nadgarstek

W sumie wychodzi 200 x sciskacz (na rękę) i 80 pompek. Z czasem jeżeli będzie to zbyt mało dodam +5/10 powtórzeń do kazdej z pompek lub nawet będę powtarzał całą serie dwukrotnie.

pon - przerwa /absII
wt - cwicze /absII
sr - basen (ciezki)
czw - ćwicze
pt - przerwa /absII
sob - cwicze
nd - basen (lekki) /absII

Nie wiem czy nie lepiej cwiczyc codziennie, albo jakos inaczej? Czy to ma wogole sens? Proszę o konstruktywne opinie, pozdrawiam.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 292 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4816
cwicz codziennie troche tu jest niezrozumiale co napisales! tzn codziennie ze od pon - do pt moze byc w srode dzien przerwy! chcesz miec rzezbe? to bieg, basen, aeroby, brzuch (a6w), rower, cwicz pompki, i duza drazka! to ci pomoze jesli nie chesz na silownie chodzic! ile masz wzrostu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 351
178, waze 65, tluszcz mam tylko na brzuchu, robie absII, a6w zrobie przed wakacjami. Uprawiam czynnie sport (kosz, nozna, basen(2 x 45min/week), rower). Wiem, ze mam robic pompki i sie podciagac, ale chce, zeby to mialo ręce i nogi :). Na drążku pociagam się max 5 razy:/.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

bol głowy podczas wysiłku

Następny temat

Poprawne Wykonywanie Ćwiczeń

WHEY premium