Szacuny
3
Napisanych postów
1325
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3978
Ja rzadko używam pasa,no chyba że przy duzych ciężarach. Używanie pasa,ściągaczy na nadgarstki i rękawiczek w każdej sytuacji nie jest wskazane. Osłabia dolne partie kręgosłupa, nadgarstki i ścisk! Po mimo,że mooże zapobiec kontuzji nie należy traktować go jako nieodzownego partnera treningowego! POzdrawiam.
Szacuny
35
Napisanych postów
2738
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
21181
Jest jak najbardziej. Ja uzywam go przy wyciskaniu , siadach , wyciskaniu na barki , martwym ciagu . Oczywiscie mozna go uzywac prawie przy wszystkich cwiczeniach . Jest to indiwidualna sprawa. Pas powinien byc szer. okolo 10cm gruby na 1 cm i nalepiej zeby byl ze skory.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
na czas wyciskania pościślaj go trochę, tylko nie tak, żeby Ci zaraz oczy wyszły. Ma być podobnie jak normalny pasek, żebyś nie czuł dyskomfortu. Po wyciskaniu możesz poluźnić o jedno oczko. Pas jest ważny podczas dźwigania większych ciężarów, bo wtedy bardzo rośnie ciśnienie w jamie brzusznej. Pas powoduje, że z przodu kręgosłupa robi się poduszka powietrzna, zapobiega nadmiernemu naprężęniu i jest mniejsze ryzyko urazu.
strzała
Pite(r)
"dla podkreślenia wagi moich słów siłacz palnie pięścią w stół"
Szacuny
10
Napisanych postów
1738
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
9563
odtąd jak mam pas, czuję się bezpiecznie w każdej sytuacji, nawet w czasie "tych trudnych dni" DDDD
Na poważnie: pas to za***.. sprawa. Używam go zawsze i jak powiedział 666 szerokość 10 cm to minimum. Kup sobie, a na pewno nie będziesz żałował. (o ile poważnie podchodzisz do tematu ćwiczeń)
Szacuny
5
Napisanych postów
396
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
2410
Zaraz sebapl nas wyprostujeon nie lubi używać pasa,Ale poważnie:używaj pasa.Przestrzegam wszystkich,że wypadnięcie dysku może wyeliminować na dłuuuuuuuugi czas z normalnego życia.Ja coś o tym wiem...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ja tez nie uzywam, i proponuje tez nie uzywac, chyba, ze ktos robi podejscia pod 1MP i ponad.
Ja dzieki temu, ze nie uzywam pasa czuje sie zawsze pewnie - i nie martwie sie, jak mnie ktos kiedys o cos poprosi (np. abym uniosl malucha :), co sie zdarzylo) czy mi cos przypadkiem nie rozerwie..