Szacuny
0
Napisanych postów
621
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8580
bo w parowkach nigdy nie wiesz co jest :P nie jest okreslon dokladnie co kryje sie pod nazwa 'parowka' wiec firmy se wrzucaja co chca, oczywisice z umiarem :P zmielone chrzestki itp.
nie jedz tego.
PS. NA FORUM JUZ KIEDYS BYL DUZY TEMAT O PAROWKACH WIEC POSZUKAJ, TAM JEST WICEJ INFO :p
Szacuny
15
Napisanych postów
1210
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
19125
najlepszym zrodlem drobiu jest drob a tak na powazniej parowki to shit w wieszosci z tluszczu i bialka roslinnego skladajacy sie, miesa w nich jak na lekarstwo , a jak juz jest to podlej jakosci (podroby , o ile mozna to nazwac miesem)
od czasu do czasu dla smaka zjesc mozna na cieplo z musztarda bronkiem zapijajac mniam mniam
Szacuny
3
Napisanych postów
164
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
4237
Tak się składa że dość często jem parówki gotowane w wodzie, dość smaczne są, ale nie wiem właśnie czy zawierają dużo tłuszczu, czy są zdrowe itd.
Zawsze jem 2 parówki + 2 kromki chleba + herbata, czasem w ciągu dnia z trzy takie posiłki jem.
Powiedzcie czy mam to odstawić czy nie?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Odstaw zdecydowanie
Zawierają bardzo dużo świństwa - poszukaj moze w podwieszonych znajdziesz coś na ten temat (zotany,azotyny - lub szukaj pod tym hasłem w wyszukiwarce)
Szacuny
62
Napisanych postów
11895
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
164753
Chyba gorzej wybrać nie mogłeś... Parówki to najgorsza postać drobiu parówki nie widziały mięsa dadzą czasem zmielone wymiona i to co w szynki nie da się wepchcać. osoby ćwiczące wszystkie sklepowe wędliny możecie wywalić. Jeżeli mięso to tylko takie które same przyrządzacie kuraw wołowina wieprzowina
Szacuny
0
Napisanych postów
31
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1704
Hmmm... Mam takie pytanie: skoro do parówek, szynek itp. dają wszystko, co najgorsze (tj. tłuszcz, chrząstki itp.) to co dzieje się z mięchem? Wywalają? :p