SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ovopol - bialko

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6423

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 305 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 27594
mam pytanie do specow z olimpu :)
jak panowie ustosunkujecie sie do bialka ovopol(spozywczego)?
czy jest ono wartosciowe?
czym rozni sie od bialka dla sportowcow?(pomijajac smak)

pozdrawiam
Bongo

pozdrawiam
Bongo

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10811 Napisanych postów 48291 Wiek 26 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Po Ovopolu puszcza sie lepsze purozaury tzn. pierdy


"Punkt widzenia sie zmienia w zaleznosci od stanu w kieszeniach"
POZDRAWIAM
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10811 Napisanych postów 48291 Wiek 26 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
tez jestem ciekawy odpowiedzi na powyzsze pytanie, bo wlasnie zamowilem swoje pierwsze 4kg ovopolskiego bialka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Nutrifarm
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 126 Napisanych postów 9764 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 23537
Jest to białko bardzo wysokiej jakości, tyle, że w postaci surowca do produkcji, a nie preparatu rynkowego. Wg. polskiego prawa, ten produkt, nie poddany obróbce uszlachetniającej, w trosce o dobro konsumenta, nie powinien trafiać do odbiorcy detalicznego i bezpośredniej konsumpcji.

S. Ambroziak

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
SONBATY ATLETA.PL
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 11476 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 94164
A na czym taka obróbka uszlechatniająca polega?
Bo chyba do białka sypie się preparat smakowy, witaminowo mineralny i cos jeszcze?
Dlaczego trwałość Ovopolu jest krótsza niż trwałość odżywki z niej wyprodukowanej? Czy chodzi tylko o inne przepisy dla półproduktów czy firma dodaje jakieś utrwalacze.
I dlaczego mówisz że taki produkt nie powinien trafić do konsumenta, w końcu jest tam tylko białko jaja bez dodatków, czyli białka z odsączoną wodą. Na 1kg Ovopolu idzie 260szt. białek, czym zjedzenie 1kg Ovo różni się od zjedzenia 260 szt. białek?

SONBATY http://www.atleta.pl 

sonbaty http://www.atleta.pl


członek mafia.suple.hardcor.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Nutrifarm
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 126 Napisanych postów 9764 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 23537
Son, ani nie ja, ani nie Olimp ustanawiają prawo - skieruj to pytanie do legislatora - Ministra Zdrowia!
Pomijając aspekty technologiczne, o których wspominasz, jest tak, że surowiec do produkcji nie jest preparatm rynkowym i dla organów kontrolnych taki produkt "nie istnieje". Skoro produkt "nie istnieje", żaden organ kontrolny go nie kontroluje, a konsument nie może mieć gwarancji, jego jakości i bezpieczeństwa stosowania.
Dam Ci prosty przykład. W aptece stoi wiele preparatów beta karotenowych. Jest to ten sam beta karoten, którm obracają producenci surowców spożywczych, jako barwnikiem spożywczym. Gdyby każdy mógł sobie kupić litr beta karotenu w atrakcyjnej cenie u producenta lub dystrybutora surowca to, co by było - glupie ludziska by się potruli. Ovopol podziwiam za odwagę - jest pierwszą i jedyną firmą z rynku surowcowego, która odważyła się sprzedawać surowce detalicznie, do bezpośredniej konsumpcji. Zobaczymy, czy IM to wyjdzie na zdrowie...!?

S. Ambroziak

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 2483 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 25251
a skad wiadomo ze te produkty ovo. przeznaczone na rynek "detaliczny" nie sa poddane obrobce???Oni chyba wiedza co robia ????








....POZDRAWIAM....Q z kRk

....POZDRAWIAM....Q z kRk

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 2483 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 25251
ps: sugerujesz ze producent ovo moze dosypywac czegos zamaist bialka jaja???????przeciez ktos musi ich sprawdzac?
ps2: a jak to jest z produktami olimp ,jak czesto odbywa sie kontrola "jakosci" czy cos w tym rodzaju....








....POZDRAWIAM....Q z kRk

....POZDRAWIAM....Q z kRk

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10811 Napisanych postów 48291 Wiek 26 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Q olimp sam bierze bialko z ovopolu dodaje barwnikow-beta karotenow, polepszaczy smakowych, lecytyny,witamin itp i wychodzi na rynek taki olimp egg protein -tyle ze z cena 2 reazy taka jak sam surowiec ))
oczywiscie zartuje nie wiem skad olimp bierze swoj surowiec jesli chodzi o bialko, ale jest to na pewno podobny schemat jaki przedstawilem
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
boogie ZASŁUŻONY
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 6905 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 80672
"Firma ta posiada własne laboratorium, które wyposażone jest w nowoczesny sprzęt umożliwiający szybkie i sprawne przeprowadzanie analiz. Wykonuje się tu analizy mikrobiologiczne i fizykochemiczne wyprodukowanych przetworów jajowych suszonych zgodnie z wymogami PN-89/A-86502 "Przetwory jajowe suszone". Każda sprzedawana partia towaru posiada atest jakościowy
Zastosowanie nowoczesnych technologii pozwala na instalowanie w całych ciągach produkcyjnych skali kwasoodpornej, pełnej hermetyzacji obróbki, mechanicznego mycia i dezynfekcji (CIP) oraz automatyzacji podstawowych odcinków mających decydujący wpływ na zdrowotność i trwałość wyrobów
Laboratorium ocenia jakość surowca dostarczonego do zakładu, przeprowadza audity u dostawców - producentów jaj, kontrolując stan sanitarny ferm oraz fakt czy znajdują się one pod nadzorem weterynaryjnym.
Laboratorium przeprowadza również kontrolę stanu sanitarno - higienicznego linii produkcyjnej oraz skuteczność pasteryzacji produktów płynnych przed suszeniem. W związku z wprowadzonym w naszym zakładzie systemem jakości HACCP i wdrażaniem znaku jakości ISO 9002 wszystkie działy w zakładzie objęte są procedurami, których przestrzeganie i wykonanie kontrolowane jest w laboratorium."

Mam pytanie:
Jakim dodatkowym procesom technologicznym musi obowiązkowo zostać poddane takie białko (ovopol) by było "zjadliwe" dla odbiorcy. Innymi słowy- co powoduje, że staje się ono z półproduktu- produktem. (oprócz wzbogacenia w wit., subst. smakowe, minerały i konserwanty)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10811 Napisanych postów 48291 Wiek 26 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
brak odpowiedzi na powyzsze pytania, jest dla mnie wystarczajaco odpowiedzia :) ide zrobic ostatniego juz w dniu dzisiejszym drinka z ovopolskiego bialka...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HELP!!!MAM ROZSTĘPY!!!

Następny temat

DO SŁAWKA - mój cykl

FuckBaton