SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

oliwki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 23372

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 172 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1512
czy mogę zastąpić oliwe z oliwek oliwkami marnowanymi ( zielonymi )?, i czy na śniadanie do płatków owsianych mogę wsypać łyżle siemia lnianego? płatki zalewam letnim mlekiem.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 162 Napisanych postów 12853 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 43228
tak
1

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 135 Napisanych postów 9203 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 29034
oliwki raczej za duzo tluszczu nie maja...

http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1678 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5594
Wartości odżywcze

Oliwka jest owocem o wysokiej wartości odżywczej. Zwiera wszystkie aminokwasy w idealnych proporcjach. Zawartość protein jest niska, a poziom zawartości włókna roślinnego polepsza trawienie.

Oliwki są owocami oleistymi, bogatymi w tłuszcze, a więc także w kalorie. Skóra oliwek jest bogata w olejek eteryczny, który nadaje im specyficznego zapachu. Natomiast miąższ zawiera substancje tłuszczowe zwane tryglicerydami stanowiące aż 30% zawartości. Tryglicerydy złożone są z molekuły gliceryny i trzech kwasów tłuszczowych: oleistego, lnianego i stearynowego.



proteiny 1%
włókna 1,4%
witamina C 1,44%
kalorie 210
tłuszcze 21%
magnez 15 mg
siarka 16 mg
fosfor 7 mg
potas 44 mg
wapń 54 mg
mangan 0,06 mg
miedź 0, 48 mg
żelazo 0,59 mg
cynk 0,25 mg

SFD crowd makes me rrrah rrrah rrrah

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 1345 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15988
czyli podczas redukcji unikac oliwek...
Badz dokonac wyboru albo oliwa albo oliwki??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 6924 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 117946
jako dodatek smakowy czemu nie, ale jesli chodzi o źródła tłuszczow bazowalbym na oliwie, oleju lnianym, orzechach i tluszczach zawartych w mięsie/rybach

siemie lniane jak najbardziej, tyle ze zmielone, bo dodajesz w celu podbicia zdrowych tluszczow jak się domyslam?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 1345 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15988
raczej chgodzil mi czy jedno wyklucza drugie podczas lekkiej redukcji??
Robie salatke z cycka i warzyw dodaje oliwek i jednoczesnie polewam powiedzmy 10 gramami oliwy.??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 424 Napisanych postów 56364 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 184874
Oliwki do smaku a oliwa jako źródło kw tł

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wadliwy steper

Następny temat

Oliwa i Olej lniany - ile maxymalnie można?

Fruzelina