Mam problem bo chcialem dzis na silce zaczac robic martwy ciag ale instruktor stwierdzil ze robie koci grzbiet i ze jest to niebezpieczne, mam wiec pytanko jakie cwiczenia wykonywac na silowni i w domu aby nie robic teog kociego grzbietu??
...
Napisał(a)
Witam
Mam problem bo chcialem dzis na silce zaczac robic martwy ciag ale instruktor stwierdzil ze robie koci grzbiet i ze jest to niebezpieczne, mam wiec pytanko jakie cwiczenia wykonywac na silowni i w domu aby nie robic teog kociego grzbietu??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
Przedewszytkim to rób marwte ciągi z bardzo małym obciążeniem i ćwicz technikę(staraj się cały czas mieć wyprostowane plecya szczegolnie ich dół). Z czasem zacznij zwiększać powoli obciążenie, cały czas pamiętając o prawidłowej technice. Po kilku tygodniach ćwiczeń nauczysz się prawidłowo robić martwy ciąg.
...
Napisał(a)
koci grzbiet czyli poprostu wyginasz plecy i moze ci np. wyskoczyc cos
Niema chyba cwiczen takich specjalnych na usuniecie tego (poprawta mnie jesli są) tylko raczej kontroluj to co robisz, nachyl sie, dupsko do tylu, nogi ugiete, staraj sie bedąc zgiętym w dół wyprostowac plecy i juz
mam nadzieje ze cos zrozumiales
Albo popros trenera nich Ci pokaze i ustawi itd. po to w koncu jest...

...
Napisał(a)
koci grzbiet... poprostu pochyliles sie do przodu... musisz miec wyprostowany kregoslup a koci grzbiet to poprostu zla postawa wystarczy ze sie wyprostujesz :] napisz jeszcze czy moze masz garba albo cos bo moze poprostu nie mozesz wyprostowac plecow...
"Gestorben dauer das ist gut"
...
Napisał(a)
dooopa do tylu no... nastawiasz sie tak jakby Ci tam mial ktos zaraz wjechac...
tez mialem ten problem, ale kumpel mnie wlasnie wyleczyl z tego... tymi slowami

tez mialem ten problem, ale kumpel mnie wlasnie wyleczyl z tego... tymi slowami

...:::SFD FighT CluB:::...
ELICIARZE NASZYCH ZDJĘĆ: Veter, PePoNeNt & Crombie ich ocena = dobro najwyższe
SpecjALista w Dziale Nasze Zdjęcia, MODERATOR Działu POLITYKA na insomnia.pl
...
Napisał(a)
crombie, slowami Cie wyleczyli, na pewno?

http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
...
Napisał(a)
zeby nie robic kociego grzbietu musisz miec mocny prostownik... a zeby miec mocny prostownik musisz... robic martwy ciag
wniosek: tak jak wyzej - zacznij na minimalnym ciezarze i powoli zwiekszaj

powrót do żywienia po latach przerwy
...
Napisał(a)
jak masz instruktora to niech ci pokaze jak to sie robi, chyba ze on tez nie umie 

reszta jest milczeniem...
Polecane artykuły