--> www.gamenessteam.pl <--
--> www.pajacyk.pl <--
--> www.polskieserce.pl <--
...
Napisał(a)
Repley, zrob test niesponsorowany
...
Napisał(a)
jeżeli chodzi o grupę A to czytałem gdzieś, że osobnicy posiadający taką grupę krwi wydzielają mniej kwasu solnego, stąd mniejsze zapotrzebowanie na białko i problemy z jego trawieniem
może dla takich osób pomocna byłaby cholina i lecytyna, które to zwiększają ilość kwasu solnego i organizm może przerobić więcej białka
może dla takich osób pomocna byłaby cholina i lecytyna, które to zwiększają ilość kwasu solnego i organizm może przerobić więcej białka
nn
...
Napisał(a)
federer27 skąd takie przypuszczenia że osobniki z grupa a gorzej trawią białko ? Ja miałem problemy dopiero przy około 600g białka. A wliczałem w to tylko pełnowartościowe więc mogło być więcej, obecnie około 400 i czuje się dobrze z wydalaniem nie mam problemów, wyniki badań w normie. I mam grupę A1rh+.
Pane moderatore, prose ne ubija tematu
To se ne da!
...
Napisał(a)
federer27 - ja tez rozne rzeczy czytalem. grupy krwi nie maja nic wspolnego z trawieniem.
...
Napisał(a)
wiele się czyta głupot i ja staram się ich nie powielać,
w powyższej wypowiedzi skoncentrowałem się na tym, że suplementyy choćby lecytyny mogą wpływać na zwiększenie wydzielania kwasu solnego, a przez to może się zwiększyć przyswajanie białka
Zmieniony przez - federer27 w dniu 2008-04-27 09:30:34
w powyższej wypowiedzi skoncentrowałem się na tym, że suplementyy choćby lecytyny mogą wpływać na zwiększenie wydzielania kwasu solnego, a przez to może się zwiększyć przyswajanie białka
Zmieniony przez - federer27 w dniu 2008-04-27 09:30:34
nn
...
Napisał(a)
Jest jeszcze inny sposób na zwiekszenie ilosci kwasu solnego w żoładku? PS. papaje kupiłem w tesco,ale taniej wychodza enzymy trawienne w kapsach,pzdr
...
Napisał(a)
zwiekszenie wydzielania kwasu solnego moze prowadzic do nadkwasoty, czyli refluksu /zgagi/ a nie do poprawy trawienia bialek. kwas solny jest w głównej mierze związkiem nie tyle służącym trawieniu ile zlikwidowaniu bakterii i innych nieporządanych mikroorganzmów które dostały sie do układu pokarmowego wraz z jedzeniem.
pozdr
mc
pozdr
mc
IHS TEAM
...
Napisał(a)
no dobrze, to jak sensownie wytłumaczyć to, iż podczas stosowania lecytyny czy ALC mogę zjeść dziennie zdecydowanie więcej białka(głównie mięsa) niż na sucho(bez tych środków)
czym to jest spowodowane, są uaktywniane jakieś enzymy?
pozdrawiam
czym to jest spowodowane, są uaktywniane jakieś enzymy?
pozdrawiam
nn
...
Napisał(a)
psychiką, że coś bierzesz ?
Pane moderatore, prose ne ubija tematu
To se ne da!
Poprzedni temat
ogranicz wychladzajace i ogrzewajace i chudnij!
Następny temat
Astma a silka :d
Polecane artykuły