dymek07 - mogą działać anabolicznie, jednak z tego co pamietam w badaniach z uzyciem IA - nie notowano istotnych statystycznie róznić we wzrosćie masy, choc tendencja była (wlasnie chyba jedynie w wypadku novedexu). W wypadku DAA - nie wiem, badania widziałem tylko na modelu zwierzęcym. nie siedzę specjalnie w tematyce tego typu zabawek.
Najprawdopodobniej przy dłuższym stosowaniu - byłoby to widoczne, ale mało kto chce IA brac np 3 miesiące.
Jesli chodzi o
boostery testosteronu - te lzejsze - to mnie ostatnio zastanawia sens jedzenia palmy sabalowej, dyni, pokrzywy itp. Zwiazki w nich zawarte zmniejszają wrazliwosc receptorów androgenowych na dzialanie DHT, a DHT ma działanie duzo bardziej anaboliczne niz testosteron. Mowi sie co prawda oficjalnie o prostatacie, ale prawdopodobne jest iż również w innych tkankach ma miejsca ta zalezńosc. Jesli tak - to w/w wyciagi roslinne, działają ochronnie, ale tez - anty-anabolicznie
I jeszcze odnosnie IA - zbijanie poziomu estrogenów - moze miec niekorzystne fizjologicznie skutki również dla mężczyzn. Zbyt niski poziom estrogenów utrzymujacy sie przez dluzszy czas prowadzi do zmian degeneracyjnych w ukladzie nerwowym, ukladzie sercowo-naczyniowym, spadku libido, a nawet stłuszczenia wątroby
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-11-06 12:30:05
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-11-06 12:31:01