Czego potrzebujemy:
- 2 średnie cukinie - około 600 g
- 50 g komosy ryżowej
- 5 g oleju
- 50 g suszonych pomidorów
- 20 g oliwek
- 50 g fety
Jak przygotować:
Rozgrzewamy na małej patelni olej. Wsypujemy sucha komosę i prażymy około minuty uważając by nie przypalić.
Następnie gotujemy ją zgodnie z instrukcja podaną na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy.
Pomidory siekamy dość drobno, oliwki kroimy na pół, fetę w drobną kostkę i mieszamy wszystko razem z komosą. Cukinie przekrajamy wzdłuż na pół, wydrążamy i nadziewamy farszem. Zapiekamy w 180-200 stopniach około 20 - 25 minut. Smacznego!
Wartości odżywcze:
Z powyższych składników otrzymujemy 2 porcje.
Każda porcja to 277 kcal.
Białko 13,4g, Tłuszcze 13,2g, Węglowodany 26g.
Idealny dodatek do grillowanej piersi z kurczaka.
Robię podobnie, wydrążam środek i faszeruje jeszcze mięsem od razu.
A co z tą cebulą? Jest na zdjęciu, a w tekście niewspomniana.