Czego potrzebujemy:

  • 2 średnie cukinie - około 600 g
  • 50 g komosy ryżowej
  • 5 g oleju
  • 50 g suszonych pomidorów
  • 20 g oliwek
  • 50 g fety

Jak przygotować:

Rozgrzewamy na małej patelni olej. Wsypujemy sucha komosę i prażymy około minuty uważając by nie przypalić.

Następnie gotujemy ją zgodnie z instrukcja podaną na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy.

Pomidory siekamy dość drobno, oliwki kroimy na pół, fetę w drobną kostkę i mieszamy wszystko razem z komosą. Cukinie przekrajamy wzdłuż na pół, wydrążamy i nadziewamy farszem. Zapiekamy w 180-200 stopniach około 20 - 25 minut. Smacznego!

Wartości odżywcze:

Z powyższych składników otrzymujemy 2 porcje.

Każda porcja to 277 kcal.

Białko 13,4g, Tłuszcze 13,2g, Węglowodany 26g.

Idealny dodatek do grillowanej piersi z kurczaka.

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (2)
kraska22

Robię podobnie, wydrążam środek i faszeruje jeszcze mięsem od razu.

0
M4lgosia

A co z tą cebulą? Jest na zdjęciu, a w tekście niewspomniana.

0