Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam
CEL : "Lekkie schudniecie" -> rzeźba
183 cm, 77 kg, 19 lat -> 3 h dzienie w kosza + 2 x Klatka + 2x brzuch + 1x Biceps
Chciałbym kupić L-Glutamine ( do diety białkowej + termy ) i intereusja mnie wasz opinie, wraz z opisem działania... czy warto, co i jak, ile, co polecacie ????????
Szacuny
58
Napisanych postów
10634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
36062
Ojezu!!!!!!!!!!!! Błagam - czy glukoza to to samo??????????? Nie wiem co odpowiedzieć .... nie to nie to samo - opis działania.... hmmm chodzi o odczucia czy proces chemiczny... i oczywiście do diety odchudzającej jak najbardziej się nadaje..
Szacuny
5
Napisanych postów
817
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
20161
Po pierwsze i najważniejsze.
Glukoza jest to cukier prosty a glutamina jest aminokwasem ( składnikiem białka ).
Na glukozie rzeźby to ty napewno nie zrobisz. Glutamina ochroni twoje komórki mięśniowe przed rozpadem i zregeneruje cię po treningach.
Ale ja osobiście na twoim miejscu zastosowałbym aminokwasy.
Pozdrowienia.
*** Znawca w dziale Nasze zdjęcia i Strongman i trójbój siłowy ***
*** OPEN YOUR MIND ***
Szacuny
5
Napisanych postów
817
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
20161
Przede wszystkim wysokiej jakości białko , może być serwatkowe.
Mozna do tego dorzucić jakis spalacz, osobiście polecam L-carnitynę, gdyż jst najbezpieczniejsza.
*** Znawca w dziale Nasze zdjęcia i Strongman i trójbój siłowy ***
*** OPEN YOUR MIND ***
Szacuny
1
Napisanych postów
282
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3380
l-karnityna najbezpieczniejsza.......może datego, że nie działa :)
Glutamina to antykatabolik, na mnie dziala bardzo dobrze, regeneruje mnie i wzmacnia-polecam. Ja stosuje treca. rano 2g, po treningu 10g, przed snem 5g. Wspomniana przez kolegów serwatka-jak najbardziej!
A przed aerobami czy koszykówką walnij kawkę mocną, czarną. Ewentualnie dokup green tea.
Pozdro
Szacuny
6
Napisanych postów
596
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2595
Sory że wtrące jeden wątek ale mam pytanie:
jak po treningu cinać takie suple i odżyki:
- Olimp Matrix
- Olimp Carbo
- L-Glutamina Nutrendu [5g]
własnie nie wiem czy po treningu zrobić tak że najpierw Carbo, odrazu potem Glute i po 20 min białeczko - czy tak będzie dobrze ?? - interesuej mnie czy mogę wymieszać Carbo z Glutą [mieszam z wodą] - bo chce porobić porcje z proszkiem 50g Carbo i 5g Gluty aby nie nosić na trening 2 osobnych puszek - co wy na to ??
..:: Jeżeli w jakiś sposób pomogłem Ci moją wypowiedzią to kliknij na napis "CZYTELNIK DZIAŁU" w prawym dolnym rogu ::..