SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

BATONIKI :D nowy przepis strona 10

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 46714

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 200 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7246
Wyglądają smakowicie ja juz mam nowy lepszy przepis, na dniach wrzuce

Vide Cui Fide

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1742
Czekam z niecierpliwością...:D

"Aby się wznieść ,trzeba najpierw uklęknąć" Jan Paweł II

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1551 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8809
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 425 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4827
Mam pytanie : nadaje się to jako posiłek w szkole ?

Ceną była śmierć za wolności smak.Ceną była śmierć gdzie oddał dziad...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1551 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8809
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 303 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 17746
Ja ten przepis trochę modyfikuje i skład uzależniony jest od tego co mam akurat w domu, jeśli chodzi o szkołę to świetna przekąska.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 200 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7246


Zgodnie z obietnicą wrzucam nowy przepis na pyszne batoniki. Jest on banalnie prosty a batoniki moim zdaniem dużo smaczniejsze. Ten przepis to baza, można dodać do niego np. posiekane rodzynki, orzechy i suszone owoce.

Składniki:
- ryż preparowany 50g
- odżywka białkowa 50-60g
- 2 białka jaj

Przygotowanie:
Białka lekko ubić, żeby stały się gęstsze, dodać odżywkę białkową i dobrze wymieszać. Powinna powstać gęsta, klejąca masa. Dodajemy ryż i mieszamy wszystko łyżką. Przygotowaną masę kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy prostokąt. Wyrównujemy powierzchnię i krawędzie masy oraz ubijamy ją, żeby ryż był jak najbliżej siebie. Możemy z tego uformować także popularne szyszki lub ciasteczka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-12 minut. Po wyjęciu z piekarnika należy poczekać aż całość ostygnie i pokroić na batoniki.













Vide Cui Fide

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 200 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7246
Proszę moderatorów o zmianę tematu na: BATONIKI :D nowy przepis str.10

Vide Cui Fide

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 200 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7246
Białko: 66g
Tłuszcz: 4g
Węgle: 45g
Kcal: 487
na całość

Vide Cui Fide

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Za***iste, lubię ten ryż preparowany, muszę zrobić na dniach
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zupa śniadaniowa wg. pięciu przemian.

Następny temat

Przystawka?

WHEY premium