Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
179
Zajrzalem na wszystkie dostepne strony o kulturystyce ale nigdzie nie moge sie do patrzyc porad o tym jakimi sposobami zrobic domowa silownie. Pytalem sie juz o to paru osob na czatach i znajomych ze moze na lamach naszego forum kazdy zamiescilby swoje uwagi i porady dotyczacych silowni w domu. rozumiem ze wiekszość z nas ma dostep do profesjonalnej silowni ale moze wysililibyśmy sie i wspolnie zrobili domową silownie marzen !!!
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
179
Probowalem dzis zrobic cos z wiadrami i wyszlo. Na***lem 20 l piasku do wiader i wyszlo mi jakies 40-45 kg. troche sie to gibalo wiec obwiazalem tasma izolacyjną a wiadra zakrylem bym nie mial kurzu. no i co z tego ze to malo wazy ale jak sie zrobi 10 serii to cos tam sie poczuje :)
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
179
No dobrze ale chodzi mi jeszcze o to ze nie kazdy z moich znajomych moze pozwolic sobie na wydatek redzu 200zl na same hantle. Wszyscy sa zainteresowani sposobami latwego i taniego zrobienia najwazniejszych rzeczy typu sztanga, hantle.
Szacuny
50
Napisanych postów
772
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
42082
Kupna gryfu nie unikniesz o ile nie chcesz miec potem przykrych niespodzianek.
Jezeli chodzi o obciazenie to albo idziesz na zlom i szukasz trybow od maszyn itp. Czesto zdazaja sie np 15 kilowe. W ten sposob masz gotowe obciazenie, ma nawet dziure na gryf ;) Mozesz tez pojsc do jakiej kolwiek szkoly zawodowej z warsztatami i pogadac czy nie moga wytoczyc ci krazkow takich i takich. Najtaniej u uczniow, ale jak uczniowie nie moga to szefu warsztatu tez za pol litra zrobi ;)
Laweczki, wyciagi itp byly juz opisywane na forum jak znajde to wkleje linka.
Drukujesz zdjecie i dajesz kolesiom z administracji lub jakiegos warsztatu i ci zrobia za grosze. Porecze do pompek to po prostu kawal blachy przykrecany do sciany z przyspawanym pretem i ewentualnie nalozonymi na to raczkami od roweru ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
179
Dobrze ale chodzi mi o to co kazdy poczatkujacy w domowej silowni powinien zrobic, od czego zaczac i czemu zwrocic najwieksza uwage przy "budowaniu" domowej silowni
Szacuny
1
Napisanych postów
61
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1378
To co napisze bedzie troche smieszne ale no coz prawdziwie ... :)
Otoz... rozmawialem sobie kiedys z kolega i mi powidzial ze jego brat sobie ustawil trzy skrzynki od piwa, na to deseczka drewniana no i recznik czy jakis kocyk ( nie pamietam dokladnie chociaz to mniej wazne ), ALE.. co najlepsze zabral jakas rurke metalowa, nasypal do wiader 10l piasku i ... zaczal sobie wyciskac... pozostawilem to i pozostawiam beze komentarza chociaz ... jak sie mowi "tonacy kazdej brzytwy sie chwyta"... chociaz on nie tonal :D...
Wg. mnie jezeli ktos nie ma sprzetu odpowiedniego ( przykladem jestem ja ... ) to albo stosuje Trenig Domatora... albo gada z qmplami czy ktos znajomy nie ma silowni np. na strychu, w garazu, piwnicy etc...