WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Zmiana treningu

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 60

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Wiek 19 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 1359
Czy przerzucenie się z siłowni na kalenistyke na redukcji nie będzie lepszym pomysłem? od jakiegoś miesiąca siłownia nie sprawia mi radości i nudzi mnie, zamiast tego wole zrobić 2 serie dipów podciągania i wyciskania na klate wszystko do upadku i jestem zmęczony jakbym 3 godz trenował, + 2 izolatki na barki i bic taki trening wsumie 2 razy w tyg mi odpowiada. Oprócz tego waga stała w miejscu z obwodami więc dodałem 1godz roweru po górach i sprinty 5x w tyg i wkońcu coś rusza.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9358 Napisanych postów 83947 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709536
To nie jest kwestia siłownia vs kalistenika, tylko tego jak trenujesz.Jak robisz 2 serie do upadku i jesteś zajechany to normalne, że czujesz jakiś efekt , ale to nie znaczy, że to lepsze pod redukcję czy sylwetkę.
Kalistenika może działać, ale przy 2 treningach w tygodniu i ciągłym jechaniu do upadku daleko nie zajedziesz ani siłowo, ani sylwetkowo. To bardziej zmęczenie niż progres.To, że ruszyło po dodaniu roweru i sprintów, to nie magia treningu a tylko zwiększyłeś wydatek energetyczny. Czyli więcej ruchu równa się redukcja rusza.
Jeśli kalistenika daje Ci więcej frajdy rób ją, ale
zwiększ częstotliwość tj min. 3x tydzień
nie wszystko do upadku pilnuj progresji (powtórzenia, serie, trudniejsze warianty)Bo na dłuższą metę sama „zajazda” bez planu to słaby pomysł

Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2026-04-04 16:15:11
1

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17813 Napisanych postów 133442 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1467270
rób to co sprawia Ci przyjemność, za jakiś czas zauważysz czy ta zmiana był dobrym wyjsciem
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Wiek 19 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 1359
Czyli np 2 serie na drążku ile dasz rade bo niewiem czy to upadek to za dużo? czy może robić z zapasem jednego pow 3-4s? też niewiem czy dobrze robie ale wyrzuciłem ciężar np w dipach, zamiast tego robie je w spowolnionym tempie dokładnie i robię nawet mniej powtórzej niż z ciężarem, na drążku podobnie. czyli zrobiłbym 2x w tyg UPPER i fbw pod kalenistyke z nogami 1x.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening push, pull, legs 3.4 razy w tygoniu, do oceny

electro
Polecane artykuły