Czy przerzucenie się z siłowni na kalenistyke na redukcji nie będzie lepszym pomysłem? od jakiegoś miesiąca siłownia nie sprawia mi radości i nudzi mnie, zamiast tego wole zrobić 2 serie dipów podciągania i wyciskania na klate wszystko do upadku i jestem zmęczony jakbym 3 godz trenował, + 2 izolatki na barki i bic taki trening wsumie 2 razy w tyg mi odpowiada. Oprócz tego waga stała w miejscu z obwodami więc dodałem 1godz roweru po górach i sprinty 5x w tyg i wkońcu coś rusza.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
To nie jest kwestia siłownia vs kalistenika, tylko tego jak trenujesz.Jak robisz 2 serie do upadku i jesteś zajechany to normalne, że czujesz jakiś efekt , ale to nie znaczy, że to lepsze pod redukcję czy sylwetkę.
Kalistenika może działać, ale przy 2 treningach w tygodniu i ciągłym jechaniu do upadku daleko nie zajedziesz ani siłowo, ani sylwetkowo. To bardziej zmęczenie niż progres.To, że ruszyło po dodaniu roweru i sprintów, to nie magia treningu a tylko zwiększyłeś wydatek energetyczny. Czyli więcej ruchu równa się redukcja rusza.
Jeśli kalistenika daje Ci więcej frajdy rób ją, ale
zwiększ częstotliwość tj min. 3x tydzień
nie wszystko do upadku pilnuj progresji (powtórzenia, serie, trudniejsze warianty)Bo na dłuższą metę sama „zajazda” bez planu to słaby pomysł
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2026-04-04 16:15:11
Kalistenika może działać, ale przy 2 treningach w tygodniu i ciągłym jechaniu do upadku daleko nie zajedziesz ani siłowo, ani sylwetkowo. To bardziej zmęczenie niż progres.To, że ruszyło po dodaniu roweru i sprintów, to nie magia treningu a tylko zwiększyłeś wydatek energetyczny. Czyli więcej ruchu równa się redukcja rusza.
Jeśli kalistenika daje Ci więcej frajdy rób ją, ale
zwiększ częstotliwość tj min. 3x tydzień
nie wszystko do upadku pilnuj progresji (powtórzenia, serie, trudniejsze warianty)Bo na dłuższą metę sama „zajazda” bez planu to słaby pomysł
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2026-04-04 16:15:11
1
TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit
Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/
...
rób to co sprawia Ci przyjemność, za jakiś czas zauważysz czy ta zmiana był dobrym wyjsciem
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Czyli np 2 serie na drążku ile dasz rade bo niewiem czy to upadek to za dużo? czy może robić z zapasem jednego pow 3-4s? też niewiem czy dobrze robie ale wyrzuciłem ciężar np w dipach, zamiast tego robie je w spowolnionym tempie dokładnie i robię nawet mniej powtórzej niż z ciężarem, na drążku podobnie. czyli zrobiłbym 2x w tyg UPPER i fbw pod kalenistyke z nogami 1x.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Krzysztof Piekarz