Szacuny
6
Napisanych postów
218
Wiek
2 lata
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1354
Cześć,
Do tej pory, kiedy robię sobie kanapki do pracy na następny dzień zazwyczaj używałem szynek sklepowych różnego rodzaju. Trochę poczytałem i widzę, że to jednak nie jest takie zdrowe i stąd moje pytanie - jakie zamienniki proponujecie? Widziałem, że pieczony schab, więc mam od razu pytanie - czy to jest różnica jaki schab kupie w sklepie? Tzn. jeśli jest on surowy to jest zawsze taki sam jak np. polędwiczki z piersi kurczaka (zawsze takie samo makro?). Po drugie to jakie jeszcze zamienniki stosujecie? Oczywiście mogę wrzucić kurczaka czy indyka pewnie, ale jem to mięso często jako posiłki obiadowe i wolałbym używać czegoś innego. Niestety, ale kanapki się świetnie u mnie sprawdzają jako 2gie śniadanie i wolałbym z nich nie rezygnować, a kanapka bez mięsa to dla mnie nie jest kanapka .
Pozdrawiam
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3418
Napisanych postów
1921
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
17389
Schab I kurczaka sam marynuje i piekę. Generalnie da się znalesc też szynki dobrej jakości gotowe tylko ze są droższe, ale mają krotsza dużo listę składników.
Pamiętaj że jeśli cała dieta będzie solidna to trochę kupnej szynki Ci neither zaszkodzi, tymbardziej jak postaram się poszukać takiej z lepszym składem.
Szacuny
6
Napisanych postów
218
Wiek
2 lata
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1354
Kurde, ogólnie to raczej dieta moja wygląda prawidłowo - 80/20, ale wszystkie szynki, które były w lidlu/kaufie skład miały podobny. A jem te kanapki jednak jakby nie patrzeć praktycznie codziennie w pracy. Myślę właśnie czy by nie kupić schabu i nie upiec, i sobie kroić, ale nie wiem czy potrafię (bo nigdy tak nie robiłem/nie piekłem) i czy będzie dobre
Szacuny
6
Napisanych postów
218
Wiek
2 lata
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1354
Są gdzieś tutaj jakieś w miarę proste i szybkie przepisy? Bo może dla odmiany też bym zjadł takiego upieczonego kurczaka niż ciągle z patelni. (w necie są jakieś słabe, gdzie idzie od cholery tłuszczu i innych dziwnych rzeczy)
Zmieniony przez - froxyy w dniu 2023-04-26 13:33:27
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3418
Napisanych postów
1921
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
17389
Mup sobie kilo/2 kilo schabu , wrzuc go w przyprawy ulubione lub jakąś gotowa mieszankę przypraw zostaw na noc najlepiej w nich. Drugiego dnia wrzuc do piekarnika na 180 stopni około godzina max 1.5h, ciężko to zepsuć szczerze dorzucam zdjęcia mojego schabu. To samo możesz zrobic z piersiami z kurczaka, ja je robię w airfrayerze ale w piekarniku tez będą spoko, tylko krócej niż schab
Zmieniony przez - althetic w dniu 2023-04-26 13:43:48
Szacuny
6
Napisanych postów
218
Wiek
2 lata
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1354
Właśnie miałem pisać, że schab wygląda super! Dodawać jakiejś oliwy jak w przepisach, żeby to się jakoś lepiej zamarynowało wszystko czy po prostu zostawiasz w przyprawach i nie dodajesz dodatkowo tłuszczu? A co do kurczaka z airfryera to będę sobie mógł pozwolić na takie przyjemności (i na pewno będę z tego dużo korzystał!), ale dopiero za jakieś pół roku po przeprowadzce.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3418
Napisanych postów
1921
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
17389
Z racji oszcednosci czasu lubię też sobie zrobic kurczaka ma cały tydzień. Takiego kurczaka możesz dodawać później do dan, kanapek, wrapow czy czego chcesz, zapraszam na bloga mojego lub moich kolegów z działu, tam znajdziesz więcej inspiracji.
Szacuny
6
Napisanych postów
218
Wiek
2 lata
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1354
althetic
Z racji oszcednosci czasu lubię też sobie zrobic kurczaka ma cały tydzień. Takiego kurczaka możesz dodawać później do dan, kanapek, wrapow czy czego chcesz, zapraszam na bloga mojego lub moich kolegów z działu, tam znajdziesz więcej inspiracji.
To jest kurczak z airfrayer? Jak tak to będę robił tak samo i potem dodawał go do innych rzeczy, bo aktualnie to chętnie jadłbym chociażby wrapy i dodawał dużo warzyw, żeby jeść ich więcej, ale jak muszę robić kurczaka na patelni paczkę za każdym razem oddzielnie, gdzie i tak robię już to do posiłków typowo obiadowych to nie mam niestety czasu ani chęci. Mam nadzieje, że to magiczne urządzenie trochę mnie wyręczy
A na bloga chętnie wpadnę któregoś wolnego dnia.
Zmieniony przez - froxyy w dniu 2023-04-26 15:16:52
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
14678
Napisanych postów
53199
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
400740
Właściwie przecież możesz upiec dowolny kawałek mięsa i zrobić z tego domową szynkę do kanapek. Produkty białkowe jakie jeszcze możesz wykorzystać do kanapek to jajka na twardo, sery np. mozzarella light, mozarella (jak masz więcej tłuszczy w diecie), ser żółty "Piórko" lub inny żółty light.