Witam. Czy istnieje odgórna instytucja do której mogłabym zgłosić złamanie regulaminu zawodów rangi MP przez samego organizatora? Z góry dziękuję.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Zresztą, pomijając fakt, że nie była to sprawa załatwiana na ostatnie minuty przed startem, to podejmując się organizacji zawodów, trzeba być gotowym na rozwiązywanie przeróżnych problemów. Nie może być tak, że w tym przypadku respektujemy regulamin, a w tamtym nie, bo ktoś był akurat nie w humorze. O czym mowa, to żadne wytłumaczenie. I to na zawodach mianowanych rangą MP.
...
Ministerstwo Sportu i Turystyki koordynuje prace związane z przeciwdziałaniem negatywnych zjawisk w sporcie. Działania mające na celu zapobieganie i zwalczanie negatywnych zjawisk w sporcie są nie tylko związane z koniecznością przestrzegania prawa krajowego, ale służą także realizacji obecnych bądź przyszłych zobowiązań międzynarodowych Polski. Walka z negatywnymi zjawiskami w sporcie obejmuje zwalczanie dopingu w sporcie (we współpracy z Komisją do Zwalczania Dopingu w Sporcie oraz Instytutem Sportu), przeciwdziałanie korupcji oraz ustawianiu zawodów sportowych, przeciwdziałanie przejawom dyskryminacji w sporcie oraz przeciwdziałanie niebezpiecznemu zachowaniu kibiców piłkarskich poprzez wspieranie działań w zakresie poprawy bezpieczeństwa imprez sportowych.
1
...
Najpierw zapoznaj sie odbrze z regulaminem, moze tam być wszytsko napisane dlaczego tak się stało.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
MP w czym? Te oficjalne (zwłaszcza olimpijskie) podlegające w ten czy inny sposób po Ministerstwo może i mają przewidzianą jakąś drogę. Ale te prywatne tylko wolna wola organizatora (ewentualnie sprawa cywilna w sądzie).
1
...
Dziękuję za zainteresowanie tematem i wszystkie odpowiedzi. Chodzi o MP w BJJ ADCC, które odbyły się dzisiaj. Do kategorii początkujących (do 2 lat stażu treningowego) zgłosiła się zawodniczka z prawie 3 letnim stażem. Oczywiście opisałam sytuację, wysłałam linki do zawodów z jej udziałem organizatorowi. Przyznał rację, że powinna startować już w wyższej kategorii zaawansowania i obiecał że się tym zajmie. Jednak w panelu rejestracyjnym nic się nie zmieniało, zaczęłam się niecierpliwić i naciskać na rozwiązanie tej sytuacji. Przestał odpisywać, odbierać ode mnie telefony. Było już dzień przed zawodami, dalej nic, musiałam zadzwonić z innego numeru, odebrał i kiedy powiedziałam w jakiej sprawie dzwonię, zdenerwował się i powiedział, że za późno na takie rzeczy, zdezorganizuje mu to drabinki i ma wystarczający młyn z organizacją tych zawodów. Cóż... Start zdecydowałam się dla zasady odpuścić w obliczu takiego stosunku organizatora.
...
(... Limit znaków) A koleżanka została dopuszczona do startu w niższej kategorii zaawansowania niż powinna i oczywiście ostatecznie wygrała zawody.
Kierując się Waszymi radami, zdecyduję się chyba opisać tę sprawę do Ministerstwa Sportu i Turystyki. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Kierując się Waszymi radami, zdecyduję się chyba opisać tę sprawę do Ministerstwa Sportu i Turystyki. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
...
annacho...Chodzi o MP w BJJ ADCC...
annachoWydaje mi się, że nic nie wskórasz. Nie ma Polskiego Związku BJJ. Organizator nikomu nie podlega. Minierstwo Sportu i Turystyki nie daje pieniędzy na BJJ...Kierując się Waszymi radami, zdecyduję się chyba opisać tę sprawę do Ministerstwa Sportu i Turystyki.
1
...
Rozumiem, ale nie mam na chwilę obecną lepszego pomysłu co mogę zrobić, a nie chcę tego tak po prostu zostawić. Mocno mnie dotknęła ta sprawa, dlatego jestem gotowa wziąć
pod uwagę każdy pomysł.
Zmieniony przez - annacho w dniu 2019-05-11 23:05:46
Zmieniony przez - annacho w dniu 2019-05-11 23:06:15
pod uwagę każdy pomysł.
Zmieniony przez - annacho w dniu 2019-05-11 23:05:46
Zmieniony przez - annacho w dniu 2019-05-11 23:06:15
...
Prawda jest taka, że nie tylko w BJJ są takie rzeczy. Siedzę w boksie od kilku lat, jeżdżę po zawodach, startuję i to co Ty opisujesz to i tak jest małe piwo. Przykład AMPy w boksie. Skład sędziowski pochodzi z miasta gdzie są zawody. Mało tego, skład sędziowski jest powiązany z uczelnią, z której oczywiście ramienia startowali zawodnicy i są to sędziowie, którzy sedziują tylko na tych zawodach i tylko w tym mieście. Zawodnik z miasta zbity do jednej mordy, oczywiście wygrywa. Reszta podobnie. Recepta to albo nokaut, albo parasol ochronny z ramienia kadry. Są równi i rowniejsi. Zawsze tak było i tak będzie. Taki jest sport, nawet amatorski, gdzie najważniejszym czynnikiem powinna być zdrowa i uczciwa rywalizacja. Walka chłopa co ma 70 na koncie z kolesiem co ma swoją pierwszą walkę? Tu jest dopiero dysproporcja. Tak jest i już. Oczywiście, masz prawo robić aferę w tej sytuacji, ale jesteś za małym pionkiem żeby coś wskórać inaczej byś tu nie pisała co zrobić. Albo będziesz robić swoje i nie będziesz narzekać, albo co rusz będziesz stykać się z jakimiś machlojami. Takie życie. Niestety. Pozdrawiam
Zmieniony przez - MowMiKoks w dniu 2019-05-11 23:14:24
Zmieniony przez - MowMiKoks w dniu 2019-05-11 23:14:24
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Krzysztof Piekarz