Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Wit D3 z K2 z oleju rybiego

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 264

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 115 dni Przeczytanych tematów 6
Cześć.

Czy ktoś z was mógłby polecić mi wit D3 z K2 która na 100% jest pozyskiwana wyłącznie z oleju rybiego?
Ostatnio po wielu miesiącach zmagania się z reakcjami alergicznymi dowiedziałam się, że większość preparatów dostępnych na rynku jest pozyskiwanych z lanoliny na którą mam ostre uczulenie. Przekopałam się przez wiele stron z kapsułkami z DODATKIEM oleju, ale bez specyficznej informacji skąd jest pozyskiwana sama wit D. Niestety potrzebuję pewniaka. Czy ktoś z was ma sprawdzonego pod tym kątem producenta?

Będę wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
Hej
pwoiem Ci ze temat dosc ciekawy, przeoralem Internety i nie widze nigdzie info czy witamina d3 jest pochodzenia rybiego, jedynie zastosowana forma witaminy d3. Chyba bedziesz musiala wykorzystac produkty typowo zwiazane z omega 3 i tranem, ktore beda naturalnym zrodlem witaminy d3, bo tak to jest ciezki temat widze.
Chyba ze interesuje Cie witamina d3 z porostow? Takowa robi firma Nordic. Mają też taki produkt jak Nordic Naturals
Ultimate Omega 2X with Vitamin D3, gdzie calosc pochodzi z serdelek i sarynek.
Avec farma masz tran familijny forte z 2000 IU w kapsulce z plynnych masz Vitaler'S Tran Norweski 2000 IU w porcji 5 ml
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 115 dni Przeczytanych tematów 6
Dzięki! Zdecydowałam sie na D3 z alg. Internety twierdzą, że są nieźle przyswajalne i przy okazji nikt nie cierpi. Szkoda, że jest tak mało informacji o pochodzeniu witamin. Może moja historia komuś pomoże przy okazji...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17764 Napisanych postów 132961 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464624
zerknij na NOW Foods, Witamina D3, 1250 µg (50 000 j.m.), 50 kapsułek miękkich niby z oleju z oliwek

vitrum d3 jest z krokosza barwierskiego
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Podobnie jak koledzy w swoich wypowiedziach powyżej, ja również nie spotkałem się z witaminą D3 pochodząca z ryb. Myślę, że raczej nie istnieją takie. Jak najbardziej jednak możesz stosować tę z alg. Z tego, co widzę jest to rzeczywiście cholekalcyferol (pochodzenia zwierzęcego), a nie witamina D2, czyli ergokalcyferol (pochodzenia roślinnego).

Poza tym, polecam również poczytać więcej informacji na jej temat:

https://sklep.sfd.pl/blog-1/Witamina_D_-_znaczenie_i_dawkowanie_w_treningu_silowym-blog478.html?srsltid=AfmBOopXrBYGN-j2_8dNNhjVs4pVlLvBzTCP2sy65Raqz5US-1Si--Cs
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
No ja zainteresowałem się zagadnieniem powiem dość szczerze i I zauważyłem że jedynie faktycznie forma tutaj tranu oleju rybiego z wątroby dorsza będzie głównym źródłem witaminy D3 jeżeli chodzi o postać pochodzenia naturalnego z ryb. Dla uczuleniowców faktycznie tutaj opcja korzystania z witaminy pozyskiwanej z porostów czy alg jest alternatywą. W innych przypadkach pozostaje Metoda prób i błędów i celowania w produkt który będzie nam faktycznie służył osobiście Jeżeli miałbym celować w jakiś produkt to wybierałbym typowo preparaty przeznaczone na przykład dla dzieci wtedy mamy pewność że faktycznie producent może się tam nieco bardziej przykładać do tego aby były to produkty mocno oczyszczone najwyższej jakości. Lub też produkty dedykowane kobietom w ciąży
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dziki trener suplementy i odżywki opinie

Następny temat

Balance Wild Protein - opinie

Spalanie
Polecane artykuły