Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Czy jest jakiś środek który powoduje że przewód pokarmowy choć trochę nie wykożystuje pożywienia. TZN jeżeli się nazbyt najem w niedziele i chcem nieprzytyć to żeby po połknięciu tego śroka organizm pobrałe by tylko część dostarczonych kalorii np nie 200 ale np 150 chodzi mi o jakieś tabletki albo co które obniżają przemiane materi czy coś takiego bo chcem stracić na wadze a to byłoby bardzo pomocne
Szacuny
125
Napisanych postów
6135
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
30354
Fat Blocker Ultimate'a - zawiera chitosan, który wiąże tłuszcz w przewodzie pokarmowym i usuwa go na zewnątrz w sposób naturalny:)
Jest jeszcze Linia 2000 - to właśnie spreparowany błonnik, który pęcznieje w żołądku i daje uczucie sytości.
"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Szacuny
17
Napisanych postów
1559
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
15619
Czytałem kiedyś o preparatach zawierających specjalny rodzaj błonnika, który w żołądku rozkurcza się powodując uczucie sytości, niestety nie pamiętam nazwy tego preparatu.
Być może masz na myśli inhibitor amylazy, środek blokujący działanie enzymu dopowiedzialnego za trawienie weglowodanów?
Szacuny
11
Napisanych postów
2881
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
20969
Stosowanie środków przeczyszczających spowoduje szybsze przesuwanie się treści pokarmowej przez jelita i faktycznie może ulec wchłonięciu mniej składników odżywczych. Jednak jest to najbardziej beznadziejny sposób wykorzystywany w walce z otyłością. Nie popieram. Poza tym zjadanie czegoś, co ma tylko obciążać nasz układ pokarmowy i nic poza tym, jest nieekonomiczne i bardzo głupie.
Szacuny
11
Napisanych postów
2881
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
20969
Atomic, jeśli faktycznie można kupić inhibitory amylazy, to jak myślisz, jakie byłyby tego skutki? Poważne pierdzenie mogłoby być jednym z najmniej szkodliwych objawów.
Szacuny
3
Napisanych postów
809
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
9564
Są produkowane jakieś "odż." dla babek którym się nie chce dupy ruszać a chcą schudnąć. Są w nich jakieś włókna roślinne które po wypiciu pęcznieją i wypełniają żołądek dając uczucie sytości. Tak przynajmniej czytałem na ulotkach.
Najleprzym sposobem jest ruch. Pamiętaj o tym.
Mądry pracuje żeby żyć, głupi żyje żeby pracować.
Mądry pracuje, żeby żyć; głupi żyje, żeby pracować.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
To ja wiem ale chodzi mi oto czy jest jakiś środek że jak się nażre jak świnia Np. śwęta To żeby przewód pokarmowy choć troche mniej wykorzystał zjedzony pokarm to znaczy żeby nie wszystko wchłoną?????
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie pamietam nazwy tego srodka ktory pecznieje ale znajomi to stosowali i maja teraz powazne problemy z watroba. W jakiejs gazecie bylo napisane, ze to szkodzi ale niestety za pozno to przeczytali.
Szacuny
11
Napisanych postów
2881
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
20969
Kiedyś coś czytałem o środku, który miał za zadanie wiązać tłuszcz (niby wchłaniał go jak gąbka). Zdaje się, że był to jakiś rodzaj błonnika, nie pamiętam dokładnie. Odradzam jednak stosowanie takich metod.
A jeśli nie żresz codziennie jak świnia, to "od święta" możesz sobie pozwolić na wszystko, na co masz ochotę. Nie upasiesz się od tego.