Szacuny
5
Napisanych postów
287
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
6756
Tak, tylko że w tamtych czasach nie było takiej kasy w mma jak w boksie zawodowym, nawet teraz nie ma, więc nawet cofnięcie czasu nie dało by takiego skutku ze Mike walczył by w mma, a teraz ma walczyć własnie dlatego, że ten czas juz przeminał.
Szacuny
0
Napisanych postów
81
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2082
WAAAAR MIKE !
A tak całkiem poważnie, to nie rozumiem skad te narzekania odnośnie występu Tysona. Zawsze to jakieś uatrakcyjnienie gali, należy w końcu pamiętać że z choinki się on nie urwał, wiele osiągnął w swojej dziedzinie i myslę że nadal miałby co pokazać w ringu. Sam z checią bym go zobaczył krzyżującego rękawice (zasady K1 lub boxing) z Markiem Huntem czy też dającego nauczkę Sappowi za jego niewyparzony język ( tak donośnie teatrzyku po walce Bobba z Kimo).
A najbardziej to mnie dziwi lekceważące podejście do osoby "Żelaznego Mike'a" jakie zauważyłem w większosci postów. Co by nie powiedzieć gosć zamiatał ringi w drugiej połowie lat 80 światową czołówką boksu i z pewnościa jest żywą legendą tego sportu. Trochę szacunku moze do dziadzi "Bestji" co ?
Zmieniony przez - MrCassidy w dniu 2006-10-04 17:09:25
Szacuny
4
Napisanych postów
353
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
6083
To co piszesz to poniekad prawda ale chyba wszyscy domyslaja sie jak bedzie wygladala walka "Bestji". Wyskoczy, powie cos pod publike, porobi miny, pozamiata jakiegos kelnera i bedzie mowa o "Wielkim Powrocie Zelaznego Mika".
Abstrach**ac juz od powatazanego kilkukrotnie zdania PRIDE TO NIE BOKS.
Szacuny
0
Napisanych postów
81
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2082
Kofek: Zdaję sobie sprawe że Pride to nie boks, ale czy naprawdę tak ci przeszkadza fakt pokazania jednej walki bokserskiej podczas gali MMA ?( jakby nie było z legendą jedenej ze sztuk walki). Czy w jakiś sposób to "ubliży" fanom MMA czy przyniesie hańbę organizatorom lub samej organizacji ? Moim zdaniem taki zabieg po prostu urozmaici jej przebieg oraz doda trochę smaczku. Z tym że ja mam nadzieję iż nie będzie to żaden kelner, tylko zaprawiony w boju striker (wiem, wiem naiwiny jestem ale co tam)
i w ządnym wypadku nie ma mowy o "Powrocie Bestji". Złote czasy dla Tysona minęły i tu zapewne jesteśmy zgodni. Takie promocyjne gadki mogą drażnic ale nie powinny byc argumentem przeciwko organizowaniu tego typu "prestiżowych" walk.
Szacuny
4
Napisanych postów
353
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
6083
Jesli to bedzie jedna walka to czemu nie. Mogli zrobic prawdziwa walke "prestizowa" nauczyc Mika czegos w parterze (nawet odrobine nie mowie o czyms powaznym) i zrobic symulowana walke, cos w rodzaju promocji i pokazania
w czym tkwi idea MMA (konfrontacja boksra z przedstawicielem graplingu) moze dzieki temu wiecej osob zainteresowalo by sie "walkami w klatkach" czy "walkami bez regol".
Szacuny
0
Napisanych postów
78
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
363
Ja tam wolę, aby Mike wystąpił w ringu w roli zawodnika a nie jako zabawiacz tłumu. Tyson, nawet teraz na emeryturze, lepiej posługuje się pięściami niż językiem. Posłuchajcie jego wypowiedzi (link poniżej) to się przekonacie :)
Szacuny
4
Napisanych postów
76
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
947
Ja tam wole żeby on nic lepiej nie mówił poważnie pisze , boże możemy się spodziewać naprawde mega-obciachu z jego strony, ale mam nadzieje że Mike'a nie poniosą żadne emocje i zachowa sie jak człowiek .