SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

filet z mintaja- jak przyrządzacie ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 58994

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 5029 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 58202
No fakt... teraz jakoś i kurak i rybka potaniała ;-P

Też czasami gotuję , ale rzadko. Można też gotować w bulionie. Sa takie w kostkach, ale unikam, bo tam jest masa chemii jak robię wg tego mojego przepisu to do momentu włożenia do piekarnika całośc zajmuje jakieś 10 minut i jednak smak różni się in plus od ryby gotowanej, no i wiecej witamin zostaje w niej samej

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 1977 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 27200
dobra jest smazona na teflonie bez zadnej panierki,a w przyprawie do ryb. Inny szybki sposob to rybka z piekarnika. Trzeba ja najpierw natrzec przyprawami a potem super smakuje ,gdy wrzucmy ja do zaroodpornego naczynia wylozonego warzywami. Na wierzch tez dajemy warzywka i podlewamy woda/winem. Super i nie potrzeba juz zadnych warzywnych dodatkow do obiadu
a cos orginalnego to np. rybka na ostro:
potrzebne:
-ryba,
-troche kminku,kolendry, ziół prowansalskich,soli
-1/2 łyżeczki suszonej rozdrobnionej papryczki chili
-cebula
-3 ząbki czosnku
-2 pomidory
-szklanka wody/bulionu
-kilka gałązek natki pietruszki
-łyżeczka oliwy


Przygotowanie:

W miseczce wymieszać kminek, kolendrę,zioła, sól i papryczkę chili. Posypać tą mieszanką umyte i osuszone filety, odłożyć do lodówki na co najmniej 30 min.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pomidory umyć, pokroić. Rybę ułożyć w posmarowanej oliwą brytfannie, obłożyć cebulą, czosnkiem i pomidorami.
Wlać bulion lub wode, piec 25-30 minut w temp. 180 C. Przybrać natką.

www.pajacyk.pl
-----------------------------



----------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1941 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 8538
mozesz tez posolic popieprzyc (doprawic po swojemu i polac sokiem z cytryny i ugotowac na parze- ponoc bardzo dobre!!

Tant que luttes, tu es vainqueur!!! Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą!!!!!!!!!!!

www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 7 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 337
Mam diete w, której na obiad mam Filet z kurczaka , czy moge zastąpic to filetem z mintaja;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 10140 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38697
Don to Ty coś jesz? Myślałem, że tylko treningi układasz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 8416 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 79983
wczoraj ugotowalem na wodzie 10 minut, efekty:

smak - bez smaku (da sie zjesc)

wyglad - troche sie rozwalil (wali mnie to)


czyli plus


btw. jakie ma wartosci odzywcze filet z mintaja ? bo znalazlem smazonego, pieczonego a filetu nie, chyba ze swiezy to filet

Zmieniony przez - everr w dniu 2006-10-28 22:26:31

http://wicek-lampy.cba.pl/

"profesjonalna" naprawa

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 5029 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 58202
świezy to filet...

Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2006-10-28 22:34:18

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 860 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3890
bierzesz marchewke tzresz na tarce, potem dodatkowo mozna jesczzcze cebulki troche selera i korzen pietruszki

nastepnie wszystko to podsmazasz na oleju dodajac przyprawy sol wedle uznania a nastepnie po jakims czasie wrzucasz mintaja

dla mnie pychotka

"jedynym usprawiedliwieniem bzykania jest to, że jest się pszczołą"

Vince Taylor http://www.sfd.pl/temat287458/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
ja bym ugotowal na parze razem z warzywami, potem wzial ten wywar i jakis sosik strzelil z ziolami prowansalskimi
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

bialko, a wydalanie

Następny temat

Czy troche za dużo Kcal??

WHEY premium