dobra jest smazona na teflonie bez zadnej panierki,a w przyprawie do ryb. Inny szybki sposob to rybka z piekarnika. Trzeba ja najpierw natrzec przyprawami a potem super smakuje ,gdy wrzucmy ja do zaroodpornego naczynia wylozonego warzywami. Na wierzch tez dajemy warzywka i podlewamy woda/winem. Super i nie potrzeba juz zadnych warzywnych dodatkow do obiadu
a cos orginalnego to np. rybka na ostro:
potrzebne:
-ryba,
-troche kminku,kolendry, ziół prowansalskich,soli
-1/2 łyżeczki suszonej rozdrobnionej papryczki chili
-cebula
-3 ząbki czosnku
-2 pomidory
-szklanka wody/bulionu
-kilka gałązek natki pietruszki
-łyżeczka oliwy
Przygotowanie:
W miseczce wymieszać kminek, kolendrę,zioła, sól i papryczkę chili. Posypać tą mieszanką umyte i osuszone filety, odłożyć do lodówki na co najmniej 30 min.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pomidory umyć, pokroić. Rybę ułożyć w posmarowanej oliwą brytfannie, obłożyć cebulą, czosnkiem i pomidorami.
Wlać bulion lub wode, piec 25-30 minut w temp. 180 C. Przybrać natką.