SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

filet z mintaja- jak przyrządzacie ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 58992

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 8751 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42589
Witam.
jak przyrzadzacie filet z mintaja ?
bo nie mam pomysłu- nie lubie w panierce i smażonych na olejach za bardzo.

jakies propozycje ?
za ciekawe propozycje sogi, heh itak sa mało warte

a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.

pozdrawiam

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
ja bym ugotowal na parze razem z warzywami, potem wzial ten wywar i jakis sosik strzelil z ziolami prowansalskimi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 5029 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 58202
szykuj soga...

A tak na powaznie to bardziej mi smakuje Panga, ale przyrządzić to i to można tak samo.

Bierzesz folię aluminiową na blachę,polewasz ją odrobiną oliwy z oliwek, na to kłądziesz porządany osolony wg upodobań kawałek ryby. i teraz na to zgodnie z upodobaniem. Ja dodaję z pół cebuli pokrojonej w krążki, ząbek czosnku. Możesz dodać pieprzu. Casami dodaję też odrobinę jakiegoś 'warzywka' albo czegoś podobnego, ale bardzo mało. całość dosłownie skrapiasz oliwą. Zawijasz folią, ale tak aby nie przylegała do górnej częsci ryby i do gorącego piekarnika (200-220 stopni) tak na okolo 20-25 minut. Rybka bardzo dobra, jest męciutka cebula i czosnek rozpryczają się i jest ...si!! Potem oczywiście dodaje do tego ugotowany kalafior z brokułami, makaron i jem. Dziś miałem taki posiłek właśnie

To taki przepis wyjściowy, możliwe upgrade`y. Bardzo szybki i prosty,ale bardzo funkcjonalny. unikamy smażenia, smakuje naprawde dobrze. nawet członkowie mojej rodziny przerzucili się na taki sposób przyrządzania ryby.


Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2006-10-27 18:56:37

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 2164 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 23575
Pieczone w sosie pomidorowo-pieczarkowym
Porcja dla 4 osób. 4 filety z mintaja, 4 pomidory bez skórki,
2 drobno posiekane cebule, 25 dag obranych pokrojonych w plastry pieczarek, 3 jajka, szklanka wytrawnego białego wina, 3/4 szklanki śmietany, masło do posmarowania formy, sól, pieprz
Filety oprószyć solą i pieprzem. Dwa pomidory pokroić w kostkę. Pieczarki, pomidory i cebulę położyć na natłuszczonej formie do zapiekanek. Na wierzchu ułożyć filety, zalać winem i zapiekać 10 minut. Łyżką zebrać powstały sos (uważać, by nie uszkodzić filetów). Następnie sos przecedzić przez gęste sito i podgrzać. Żółtka zmiksować ze śmietaną. Pozostałe dwa pomidory pokroić w kostkę.

Składniki:

4 filety z mintaja lub innej morskiej ryby
1 cebula
500 g pieczarek
1 ząbek czosnku
łyżka imbiru
łyzka uprażonego ziarna sezamowego
4 łyżki sosu sojowego
sól, świeżo zmielony pieprz
2 łyzki oleju

Sposób przyrządzania:

Cebulę pokroić w drobną kostkę i razem z przecisniętym przez praskę czosnkiem i imbirem smażyć przez chwilę aż zmiękną. Nastepnie dodać oczyszczone i pokrojone grzyby i dalej smażyć przez 2-3 minuty. Dodac dwie łyzki wody, sól, pieprz i sos sojowy. Dusić przez pięć minut. Część przełożyć do płytkiego żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć płaty ryb, a na nich resztę grzybów. Pieć w nagrzanym do około 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Po upieczeniu rybę wraz z grzybami i sosem przełożyć na ogrzane talerze i posypać uprażonym sezamem.

Ostatnio wyprubowałem te 2 przepisy znalezione w necie i mimo ze nieprzepadam za grzybami to naprawde mi smakowało

Barcelona forever!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 5029 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 58202
sounds fine...

Mój przepis jest naprawde prosty, ale jak ktoś ma mało czasu to jest gites. Przepis Spycha wypróbuję napewno..tylko te pieczarki... nie przepadam.

Czy pomidory [kwas] nie sprawiają że ryba jest twarda??

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10
~~`gotowana na parzepyyyyyyycha

Zmieniony przez - koooo w dniu 2006-10-27 19:18:26
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 2164 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 23575
funkinhot, nie zauważłem takiego efektu jak sam robiłem

Barcelona forever!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 8416 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 79983
a co powiecie na gotowanego fileta z mintaja ? bo nie lubie sie bawic w kuchni a na smak nie zwracam wiekszej uwagi
1

http://wicek-lampy.cba.pl/

"profesjonalna" naprawa

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 8751 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42589
ja czasami tak jadam.

mi tez smak obojęny, ale jednak zjadłbym cos dobrego

a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.

pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 8416 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 79983
czyli co wrzucic na 10 minut do gotujacej sie wody i tyle ? pytam sie bo w kuchni nigdy nie eksperymentowalem a lubie robic szybko zarcie bez bawienia
1

http://wicek-lampy.cba.pl/

"profesjonalna" naprawa

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 2164 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 23575
Gotowany też dobry, ale lepiej na parze, bo przynajmniej sie tak nie rozwali jak go bedziesz wyjmował, chyba że na wygląd też nie zwracasz uwagi, jak jeszcze dodać warzywka to palce lizać

Barcelona forever!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 8751 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42589
ja czasami dosypuje przyprawy do wody gotującej sie.
ale odrobinke, czy to do kurczaka czy do rybki.
smaku troche nabiera, ale cos nowego by się przydało, ze zakupiłem kilka kg fileta to inna drogą

a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.

pozdrawiam

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

bialko, a wydalanie

Następny temat

Czy troche za dużo Kcal??

WHEY premium