Nie musisz ich z niczym łączyć. Spokojnie źródło białka roślinnego może stanowić podstawę białka danego posiłku. Warto jednak bazować na najlepszych źródłach białka.
Polecam poczytać na ich temat artykuł:
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
Nic nie stoi na przeszkodzie aby połączyć np. owoce morza, rybę, czy wieprzowinę z ciecierzycą, soczewicą, czy tofu z mozzarellą. Kwestia pomysłowości i kombinowania w kuchni.
Jeżeli chcesz być bardziej szczegółowy, to polecam poczytać na temat aminokwasów ograniczających.
Polecam poczytać na ich temat artykuł:
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
Nic nie stoi na przeszkodzie aby połączyć np. owoce morza, rybę, czy wieprzowinę z ciecierzycą, soczewicą, czy tofu z mozzarellą. Kwestia pomysłowości i kombinowania w kuchni.
Jeżeli chcesz być bardziej szczegółowy, to polecam poczytać na temat aminokwasów ograniczających.
Moderator działu Odżywianie