- 1 dojrzały banan (ok 120-130g)
- 1 jajko
- 3 łyżki zmielonych na mąkę płatków orkiszowych (mogą być jakiekolwiek inne)
- + tyle płatków jaglanych (suchych) żeby konsystencja nadawała się do wylepienia foremek
Przygotowanie:
Banana paciamy razem z jajkiem i dodajemy mąkę z płatków orkiszowych. Dosypujemy potrzebną ilość płatków.
Wylepiamy mokrymi łapkami foremki i do piekarnika na ok 15 min w 180 st.
Składniki na mus:
- dwa duże jabłka
- cynamon
- erytrol/ksylitol/słodzik/miód
- 3 łyżeczki żelatyny
Przygotowanie:
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i podduszamy w garnku z ksylitolem i cynamonem. Jak już są dość miękkie to wrzucamy do blendera, wsypujemy żelatynę i blendujemy.
Wylewamy do gotowych foremek.
U siebie na górę zrobiłam jeszcze jedną warstwę z odżywki rozrobionej w małej ilości wody i żelatyny.
Gotowe odstawiamy w chłodne miejsce żeby stężały.