SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[LC] Keto lody/pudding

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4796

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 936 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16405
Witam. Z racji tego że jestem na CKD złapała mnie wena i postanowiłem zrobić coś słodkiego ale bez węglowodanów(prawie).

Składniki:

- Śmietana 30%: 100g
- Odżywka białkowa: 20g
- Żelatyna: łyżeczka
- Woda: łyżka
- Słodzik(opcjonalnie): ilość zależna od preferencji.
Składniki dodatkowe:
- Praktycznie co dusza zapragnie: orzechy, migdały, rodzynki itd.
Przygotowanie:
1. Schładzamy śmietanę, część miksującą miksera oraz miskę.
2. Do szklanki lub jakiegoś malutkiego pojemnika wlewamy łyżkę wody i wsypujemy łyżeczkę żelatyny. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Powinno to wyglądać tak:

Wkładamy to do mikrofalówki ale nie włączamy.
3. Do miski wlewamy śmietanę i ubijamy na najwyższych obrotach do uzyskania bitej śmietany.
4. Do bitej śmietany dodajemy nasze białeczko i dalej miksujemy.
5. Włączamy mikrofalówkę na 10 sekund, wyciągamy żelatynę, dodajemy do śmietany i dalej miksujemy.
6. Przelewamy do pucharka i wkładamy do lodówki. Na co najmniej godzinę.
7. Gotowe! jemy!

A tutaj z dodatkami Walden Farms:

No i B/W/T:


Zmieniony przez - MrRMpl1 w dniu 2014-03-13 19:51:47
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Proste i smaczne wyjście.
Btw-też mi chodziło po głowie białkotłuszowa, bo mnie węgle niszczą, ale wytrzymałem 1 dzień

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-13 20:03:32
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 217 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 11454
wygląda smacznie ;)

"Niemożliwe, to słowo dla głupców !!" Napoleon

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
spoko ale jak dla mnie za duzo tłuszczy xD (a jeszcze do takiego czegos fajnie orzechow bylo by dodac to juz w ogóle xD)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Co daje to podgrzanie zelatyny? Chodzi tylko o zmiane konsystencji na bardziej plynna?

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 936 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16405
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zupa meksykańska wg.Agathy/ Konkurs

Następny temat

Zupa wątróbkowa ala sahatar

WHEY premium