"...aby uzupełnić pulę tauryny, organizm musi dziennie pozyskać jej ok. 4 g. Połowę tego uzupełniamy dietą. Jednak drugą połowę, organizm produkuje samodzielnie z cysteiny i metioniny - pozyskiwanych z demontażu białek mięśniowych. Ponieważ białka mięśniowe zawierają bardzo małe ilości metioniny i cysteiny, organizm musi rozbić cih wiele, aby zabezpieczyć odbudowę tauryny. Wytworzenie jednego grama tauryny "kosztuje" nas utratę ok. 120 g suchej masy mięśniowej. Jeśeli sytuację tę odwrócimy, uświadomimy sobie, że spożycie grama tauryny oszczędzi 120 g. białek..."
..ekhm..
to prawda?... coś mi się nie chce wieżyć, że jedząc dziennie 1 g. tauryny zaoszczędzimy 120 g. suchego mięsa. Czyli 3,6 kg mięśnia miesięcznie ... kreatyna to nic... koksy to też guvno w takim razie...
FACET BEZ BRZUCHA LEPIEJ RUCHA