W piątek 5-04-2024 zmarł Tadeusz Graj (63 l ) kulturysta i trójboista z lat 70'.
Tadeusz mieszkał w Czarnkowie,ok 70 km od Poznania.
Jego trenerem był Ryszard Sarnowski,jeden z działaczy zarządu w TKKF w sekcji kulturystyka i trójbój, ktory organizował w Czarnkowie kultowe zawody
Mistrzostwa Wielkopolski.
Spotykalismy sie często na zawodach i startowaliśmy w tych samych kategoriach.
Nasi trenerzy się znali i wymieniali często sie informacjami,jak nam idzie.
Potem słyszałem jaka forme na najblizsze zawody robi Tadziu a on,jaką ja -co nas obu bardzo dopingowało do wzmożonych treningów.
Legendarna była siła Tadeusza Graja-pamietam na jednych zawodach kulturystycznych ,gdzie jeszcze były boje siłowe wyciskanie sztangi leżąc i przysiady -wszyscy osłupieli.
Bo 16 letni wtedy Tadziu zrobił pełen przysiad z cieżarem 260 kg -normalnie szok!
I to przy wadze ok 95 kg (wzrost ok 178-180)
Najlepsze wyniki seniorów na tych zawodach to było 220 kg.
Przepaść!
Ten wynik potem powtórzył kilka razy i był oficjalnym rekordem Polski w trójboju do 100 kg.
Także w tej kategorii ustanowił wynik-rekord POlski w wyciskaniu leżąc 190 kg
W kulturystyce zdobył III miejsce w mistrzostwach Polski i wiele dobrych miejsc w innych zawodach ogólnopolskich i miedzynarodowych.
Bardzo mnie ta wiadomość zasmuciła.
Kondolencje dla rodziny.
Zmieniony przez - masti w dniu 2024-04-07 19:59:51
Tadeusz mieszkał w Czarnkowie,ok 70 km od Poznania.
Jego trenerem był Ryszard Sarnowski,jeden z działaczy zarządu w TKKF w sekcji kulturystyka i trójbój, ktory organizował w Czarnkowie kultowe zawody
Mistrzostwa Wielkopolski.
Spotykalismy sie często na zawodach i startowaliśmy w tych samych kategoriach.
Nasi trenerzy się znali i wymieniali często sie informacjami,jak nam idzie.
Potem słyszałem jaka forme na najblizsze zawody robi Tadziu a on,jaką ja -co nas obu bardzo dopingowało do wzmożonych treningów.
Legendarna była siła Tadeusza Graja-pamietam na jednych zawodach kulturystycznych ,gdzie jeszcze były boje siłowe wyciskanie sztangi leżąc i przysiady -wszyscy osłupieli.
Bo 16 letni wtedy Tadziu zrobił pełen przysiad z cieżarem 260 kg -normalnie szok!
I to przy wadze ok 95 kg (wzrost ok 178-180)
Najlepsze wyniki seniorów na tych zawodach to było 220 kg.
Przepaść!
Ten wynik potem powtórzył kilka razy i był oficjalnym rekordem Polski w trójboju do 100 kg.
Także w tej kategorii ustanowił wynik-rekord POlski w wyciskaniu leżąc 190 kg
W kulturystyce zdobył III miejsce w mistrzostwach Polski i wiele dobrych miejsc w innych zawodach ogólnopolskich i miedzynarodowych.
Bardzo mnie ta wiadomość zasmuciła.
Kondolencje dla rodziny.

Zmieniony przez - masti w dniu 2024-04-07 19:59:51
1
masti
"Mylony przez niektórych z prof Attilą"
http://www.sfd.pl/Masti_kulturystyczne_życie:plany,opinie,komentarze_-t1122200.html